Άλμα 7% στις τράπεζες και ισχυρά κέρδη στο Χρηματιστήριο

Στόχος επετεύχθη σήμερα, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει πάνω από τις 620 μονάδες και να “κοιτά” τις 630 μονάδες, ένα επίπεδο που πάλευε εδώ και αρκετές συνεδριάσεις, με στήριξη τόσο από την ισχυρή άνοδο των τραπεζών η οποία και ενισχύθηκε από τις 16:00 και μετά, όσο και από τα κέρδη σε πολλά blue chips με οδηγό το ράλι της Ελλάκτωρ (+6,31%). Και όλα αυτά κόντρα στο επιφυλακτικό κλίμα που επικράτησε σήμερα στην Ευρώπη και το πτωτικό άνοιγμα της Wall Street.

Η σημερινή άνοδος του Χ.Α ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τους εμπλεκόμενους, καθώς έγινε χωρίς ουσιαστικό τζίρο, δηλαδή με την αποχή των επενδυτών, πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική αγορά παραμένει ρηχή και ευάλωτη, αδυνατώντας να προσελκύσει νέους επενδυτές, με τις προοπτικές του επομένου διαστήματος να παραμένουν εξαιρετικά αβέβαιες.

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο της τάξης του 2,18% στις 628,50 μονάδες με υψηλό ημέρας τις 628,53 μονάδες και χαμηλό τις 615,12 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα μόλις 33,81 εκατ. ευρώ.