Ένα τροχόσπιτο VW T2 του 1974 μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές (Pics)

Από τις 50 μονάδες που κατασκευάστηκαν, έχουν επιβιώσει μόλις 6.


Με την πάροδο των ετών βλέπουμε πως αυξάνεται το ενδιαφέρον από κατασκηνωτές για τροχόσπιτα Volkswagen Transporter, αλλά αυτό που παρουσιάζουμε έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.  Ξεκίνησε την ζωή του ως T2 του 1974 προτού η εταιρεία PaCoMobil της Πόλης του Μεξικού το μετατρέψει σε ένα από τα πιο παράξενα τροχόσπιτα τύπου σαλιγκαριού. 

Δεν τραβάει μόνο τα βλέμματα, αλλά είναι και αρκετά σπάνιο καθώς μόνο 50 έχουν κατασκευαστεί με αυτές τις προδιαγραφές και μόνο έξι πιστεύεται ότι έχουν απομείνει.


Διατίθεται προς πώληση καθώς δημοπρατείται στο Bring A Trailer με την υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται περίπου στις 10.000 $.  Ο πωλητής παρείχε εκτεταμένες λεπτομέρειες και μια πλήρη γκαλερί με το funky τροχόσπιτο, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει ως επί το πλείστον πρωτότυπο.  Υπάρχουν πολλές ατέλειες στο αμάξωμα και το κέλυφος του τροχόσπιτου και χρειάζεται αρκετά μαζέματα, αλλά μην ξεχνάμε πως είναι ένα όχημα που πλησιάζει την 50ή επέτειό του.


Ξαναβάφτηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και το σύστημα εξάτμισης δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα.  Το ίδιο πράγμα μπορεί να ειπωθεί για τον πίνακα οργάνων που λείπει και το αρχικό ραδιόφωνο.  Μια προφανής αλλαγή σε σχέση με το τυπικό T2 είναι η οθόνη στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, συνδεδεμένη με κάμερα οπισθοπορείας.

Το τροχόσπιτο με βάση το T2 έχει καλύψει λίγο περισσότερο από 91.000 χιλιόμετρα και εξακολουθεί να έχει τον αρχικό αερόψυκτο κινητήρα 1.6 λίτρων που συνδέεται με τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.  Διαθέτει μόλις 50 ίππους, οπότε είναι αυτονόητο ότι δεν είναι το πιο γρήγορο τροχόσπιτο εκεί έξω, ειδικά αν είναι φορτωμένο.

Δεδομένης της σπανιότητας του, πιθανότατα θα καταλήξει στα χέρια κάποιου συλλέκτη, ο οποίος με μια πλήρη αναπαλαίωση θα του δώσει την αξία που του αρμόζει ως έκθεμα σε μια ιδιωτική συλλογή!