Ένταση μεταξύ γονέων και αστυνομίας σε γυμνάσιο της Καλαμαριάς

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης γονείς και μαθητές στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους για την μεταστέγαση του σχολείου.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα επικράτησε μικρή ένταση μεταξύ γονέων και της Αστυνομίας, που βρέθηκε στο σημείο, ωστόσο γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν. Στο σημείο βρέθηκαν και δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Σημειώνεται ότι η μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου έχει διχάσει την κοινωνία της Καλαμαριάς, καθώς οι γονείς των παιδιών αρνούνται τη μεταστέγαση του σχολείου τους στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου- Λυκείου Καλαμαριάς, το οποίο βρίσκεται αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

 

Όπως ανέφερε μιλώντας στο GRTimes.gr, η Δέσποινα Γκριτσάλη, πρόεδρός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς, ο λόγος της διαμαρτυρίας είναι ότι τα παιδιά τους, αν προχωρήσει η μετεγκατάσταση θα αναγκάζονται κάθε πρωί να διανύουν μια απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρων για να φτάσουν στο σχολείο στην Κρήνη, διασχίζοντας τέσσερις επικίνδυνους δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.

kalamaria1

«Στους καιρούς που ζούμε, είναι αδιανόητο να αφήσουμε παιδιά 12 ετών να κάνουν αυτή τη διαδρομή», τόνισε. Ακόμα, όπως τόνισε η κα. Γκριτσάλη, υπάρχουν τρία άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία υπάγονται στο 10ο γυμνάσιο και δεν μπορούν να μετακινηθούν ως την Κρήνη.

«Περιφρουρούμε το σχολείο, δεν κάναμε κατάληψη, ήρθε η αστυνομία και επιτέθηκαν σε μια κυρία. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να χτιστεί νέο σχολείο καθώς το πρόβλημα δε λύνεται μεταφέροντας τα παιδιά σε άλλο». Συμπλήρωσε δε, πως η κίνηση του δημάρχου να προχωρήσει στην μετεγκατάσταση ήταν παράνομη, καθώς δεν έχει δικαιοδοσία.

kalamaria2

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μαθητές που μίλησαν στο GRTimes.gr, βρίσκονται στο σημείο από τις 6 το πρωί, ενώ θα συνεχιστεί η κινητοποίηση και τις επόμενες ημέρες.