Πέμπτη 09.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Ουραγός η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας

Ουραγός η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας

Ουραγός η Ελλάδα στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του International Institute for Management Development (ΙMD), καθώς παρέμεινε στην 57η θέση, μεταξύ 63 χωρών, ]παρά τις επίσημες διακηρύξεις, που θέλουν την τόνωση της ανταγωνιστικότητας να είναι κορυφαία προτεραιότητα κυβέρνησης και πιστωτών. 

Η κατάταξη, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως εθνικός εκπρόσωπος του IMD στην Ελλάδα, λαμβάνουν υπόψη τέσσερεις μεγάλες ομάδες παραγόντων/κριτηρίων: «Οικονομική Αποδοτικότητα», «Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα», «Επιχειρηματική Αποτελεσματικότητα» και «Υποδομές», ενώ συνολικά αξιολογούνται περισσότεροι από 260 υποδείκτες. 

Τα δεδομένα για τις επιμέρους επιδόσεις μας αποκαλύπτουν όχι μόνο αδυναμία βελτίωσης των συνθηκών. 

  • Στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η χώρα μας βρίσκεται στην εξηκοστή πρώτη θέση (61η) για το 2017, μόλις δύο σκαλοπιάτα πάνω από την τελευταία θέση. 
  • Στην κατηγορία των δεικτών της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα παραμένει 61η. 
  • Στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καταγράφεται επιδείνωση κατά δύο θέσεις. Συγκεκριμένα, η χώρα κατατάσσεται φέτος 59η, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 57η. 
  • Στην κατηγορία των «Υποδομών» υποχωρούμε ένα σκαλοπάτι στην 40η θέση- αν και σε αυτό το μέτωπο φαίνεται να παρουσιάζουμε την καλύτερη με διαφορά επίδοση, σε σχέση με τα υπόλοιπα κριτήρια. 

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται στην κατάταξη του 2018 και η συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με όρους ανταγωνιστικότητας, αφορούν τις επιδόσεις της χώρας μας κατά την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή το 2017.  

«Η πενταετής στασιμότητα της ελληνικής οικονομίας που διαπιστώνει το IMD, αποτελεί το πλέον ανησυχητικό σημάδι για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια. Πέντε (5) χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στην 57η θέση μεταξύ 63 χωρών. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικές που έχουν εφαρμοσθεί είναι τελικά χωρίς αναπτυξιακό αντίκρισμα και έχουν οδηγήσει σε παγίωση της ύφεσης» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης. 

Ελλάδα

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.