Τρίτη 14.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Novartis: 15 στελέχη σε Ελλάδα και Ελβετία ύποπτα για ξέπλυμα χρήματος

Novartis: 15 στελέχη σε Ελλάδα και Ελβετία ύποπτα για ξέπλυμα χρήματος

Στο επίκεντρο της ποινικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis, την οποία διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς, μπαίνουν 15 στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και στη Βασιλεία της Ελβετίας (όπου εδρεύει η μητρική εταιρεία), μετά την κλήτευσή τους για ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα κλήθηκαν ήδη για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του υπόπτου και ως εκ τούτου το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προσέρχονται στους εισαγγελείς Διαφθοράς για να λάβουν προθεσμία, ώστε να προετοιμάσουν τα υπομνήματά τους.

Από την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία, φέρεται να εντοπίστηκαν ενδείξεις για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2012, το οποίο φέρεται να έγινε με τη... μέθοδο της δωροδοκίας γιατρών.

Nα σημειωθεί πως η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία συνεχίζεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία πλέον αναμένεται να εισέλθει και στο θέμα της δωροδοκίας γιατρών.

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.