Τετάρτη 15.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Novartis: Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

Novartis: Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση Φρουζή στην προανακριτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα ζητήσουν να ενημερωθούν για την κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, καθώς φέρεται να έκανε λόγο για πιέσεις που δέχτηκε προκειμένου να βάλει στο στόχαστρο του πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι αντεισαγγελείς του Ανώτατου Δικαστηρίου θα ακολουθήσουν την ίδια πρακτική στο μέλλον στην περίπτωση άλλης κατάθεσης ή εγγράφου που σχετίζεται με τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση που διερευνούν.

Την ίδια στιγμή, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την σύγκληση του Ολομέλειας των Εφετών η οποία μετά από σχετικό αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα καλείται να αποφασίσει για το ενδεχόμενο ανάθεσης του συνόλου της δικογραφίας σε εφέτη ανακριτή.

 Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει συζητήσεις στους κόλπους της δικαιοσύνης με τις απόψεις να διίστανται. Εισαγγελικές πηγές έλεγαν πως αρμοδιότητα για την άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση της Novartis έχει η Εισαγγελία Διαφθοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα εγείρονταν θέματα ακυρότητας ενώ από την άλλη πλευρά διατυπώνεται η θέση ότι η Ολομέλεια Εφετών έχει «υπεραρμοδιότητες» μεταξύ των οποίων και η άσκηση ποινικών διώξεων.

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς συνεχίζει την έρευνα της για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας στο επίκεντρο της οποίας εξακολουθούν να βρίσκονται ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένουν απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών αλλά και τη διαβίβαση πορισμάτων των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη των δικογραφιών που αφορούν στα δυο πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς έχουν στο στόχαστρό τους γιατρούς, στελέχη της μητρικής εταιρίας Novartis καθώς και πρώην στελέχη-μέλη των Επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς από το 2018 ενεργοποιώντας για πρώτη φορά το νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ίσχυε τότε (3691/2018) υπέβαλε αίτημα στο ΣΔΟΕ μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης για δωροδοκία σε βάρος του Κ. Φρουζή ζητώντας την επιβολή προστίμου στη Novartis Hellas. Μάλιστα, διαβίβασαν τα σχετικά έγγραφα τον ΟΟΣΑ προκειμένου η κίνηση τους να συνεκτιμηθεί στο πλαίσιο της αξιολόγησης της χώρας μας από τον Οργανισμό για υποθέσεις διαφθοράς.

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.