Παρασκευή 03.07.2020
  • Αρχική
  • News
  • ΕΛΛΑΣ
  • Δήμαρχος Αριστοτέλη: Είδαμε τρομερές ποσότητες νερού, φοβόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Δήμαρχος Αριστοτέλη: Είδαμε τρομερές ποσότητες νερού, φοβόμαστε για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Αγωνία για το νέο επόμενο κύμα κακοκαιρίας και το πώς θα επηρεάσει τη Χαλκιδική εξέφρασε μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Ηλία Σιακαντάρη & Ελένη Στεργίου o δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Ερωτηθείς για το ποια είναι η κατάσταση στον δήμο του μετά τη χθεσινή κακοκαιρία, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές, ο κ. Βαλιάνος δήλωσε ότι έχει πλέον κοπάσει το φαινόμενο. «Σήμερα είναι μία σχετικά καλή μέρα, υποχωρούν τα νερά», είπε χαρακτηριστικά. Όπως επισήμανε, σήμερα φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής, αφού υπήρξαν τρομερές ποσότητες νερού σε όλες τις κοινότητες του δήμου. «Ευτυχώς άντεξαν τα ρέματα στις περισσότερες. Η Ολυμπιάδα, με το ρέμα που για τέταρτη φορά δίνει αυτό το μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο, δεν άντεξε. Και επειδή το ρέμα αυτό διέρχεται και από τις παρυφές του οικισμού, έχει καταστρέψει τα πρανή, έφυγε το νερό ανεξέλεγκτα και δημιουργησε πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές κατοικίες μέσα στον οικισμό» σημείωσε ο δήμαρχος.

Αφού ευχαρίστησε το κυβερνητικό κλιμάκιο που ανταποκρίθηκε άμεσα, πηγαίνοντας στις πληγείσες περιοχές μερικές ώρες μετά τη θεομηνία, ανέφερε ότι η Ολυμπιάδα χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για την αντιπλημμυρική της θωράκιση ανεξάρτητα με το τι θα γίνει τις επόμενες ώρες, «προκειμένου να προλάβουμε την επόμενη κακοκαιρία». Όπως είπε, το ρέμα έχει μπαζωθεί από τα φερτά υλικά και ενδεχομένως οι συνέπειες της δεύτερης κακοκαιρίας να είναι χειρότερες της πρώτης. «Αυτό είναι το άγχος μας αυτή τη στιγμή και η αγωνία μας», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.