Σάββατο 25.01.2020

Στρατιωτική θητεία: Από 4 σε 6 οι ΕΣΣΟ ανά έτος

Από το 2020 επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ' έτος, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιείται ως εξής:

α. Με την Α΄/ΕΣΣΟ το μήνα Ιανουάριο

β. Με την Β΄/ΕΣΣΟ το μήνα Μάρτιο

γ. Με την Γ΄/ΕΣΣΟ το μήνα Μάιο

δ. Με την Δ΄/ΕΣΣΟ το μήνα Ιούλιο

ε. Με την Ε΄/ΕΣΣΟ το μήνα Σεπτέμβριο

στ. Με την ΣΤ΄/ΕΣΣΟ το μήνα Νοέμβριο

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν τον προγραμματισμό της κατάταξής  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες «www.stratologia.gr» και «www.army.gr» ή να επικοινωνούν με οποιαδήποτε στρατολογική υπηρεσία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ προκάλεσε πλήθος ερωτημάτων, ιδίως από τη στιγμή που οι ΕΣΣΟ είχαν μειωθεί σε 4, από 6, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία προωθήθηκαν λόγω του μαζικού ενδιαφέροντος που δείχνουν οι νέοι για να καταταγούν στον Στρατό το φετινό φθινόπωρο.

Κατά την ίδια πηγή, το ΓΕΣ, εν μέσω και της νέας κρίσης με την Τουρκία, είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον αριθμό των στρατεύσιμων, διαβλέποντας τον κίνδυνο να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους να «ντυθούν» στο χακί τούς χειμερινούς μήνες και λιγότερο τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς.

Ενδεικτική ήταν και η προ μηνών δήλωση του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνισε: «Πάρα πολλοί κατατάσσονται σε αυτή την ΕΣΣΟ, περισσότεροι από όσους μπορεί υποστηρίξει το Στράτευμα, ακόμα και το απλό της ένδυσης, της υπόδησης και της σίτισης».

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.