4 βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιείς καθημερινά

Πολλά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, είναι εστίες μικροβίων και πρέπει να τα αλλάζετε ανά τακτά διαστήματα.

Οδοντόβουρτσα

Στην κορυφή της λίστας είναι η οδοντόβουρτσα. Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση, μόλις διαπιστώσετε ότι οι ίνες έχουν φθαρεί, πρέπει να ανανεώνετε την οδοντόβουρτσα σας. Αυτή η φθορά γίνεται μετά από τρείς ή και τέσσερις μήνες ανάλογα με την χρήση.

Φακοί επαφής

Η θήκη των φακών επαφής, πρέπει να αλλάζει κάθε τρείς μήνες, ενώ εάν έχει ρωγμές ή σπασίματα, πρέπει να αντικατασταθεί νωρίτερα για να μην αναπτυχθούν βακτήρια.

Καλό είναι να ξεπλένετε καλά την θήκη το με ειδικό υγρό φακών και να την αφήσετε να στεγνώσει εντελώς προτού την χρησιμοποιήσετε ξανά.

Επίσης σηματικό είναι να μην φοράτε τους φακούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό για το οποίο έχουν σχεδιαστεί.

Αντηλιακό

Μην χρησιμοποιείτε το αντηλιακό, πέραν της ημερομηνίας λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία, εκτός και εάν η εταιρεία διεξήγαγε δοκιμές που απέδειξαν ότι το προϊόν δεν κινδυνεύει να αλλοιωθεί για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μαξιλάρια

Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία για το κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια, το Εθνικό Ίδρυμα για τον Ύπνο προτείνει ότι κάθε δύο χρόνια είναι αρκετό.

Εάν μάλιστα το μαξιλάρι δεν έχει κάλυμμα με φερμουάρ που να το προστατεύει από τα ακάρεα, πρέπει να το αλλάζετε κάθε χρόνο.

Το πλύσιμο μπορεί να επεκτείνει τον χρόνο χρήσης, αλλά προτού το βάλετε στο πλυντήριο των ρούχων διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα.

Πηγή:healthday.com