5 μυστικά για το πως θα χρησιμοποιήσετε το κρασί στη μαγειρική

707

Το κρασί δίνει μια άλλη διάσταση σε κάθε φαγητό/ Όμως όπως κάθε τι στη μαγειρική έχει κι αυτό τα μυστικά του. Σου δίνουμε μερικές συμβουλές για ν΄απογειώσεις τη γεύση του φαγητού που χρειάζεται σβήσιμο με κρασί.

#1 Η ποιότητα έχει σημασία!

Μη χρησιμοποιείς κρασί που έχει ξινίσει. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να είναι κι ακριβό. Ένα καλό φθηνό κρασί είναι ότι χρειάζεσαι.

#2 Το κόλπο των σεφ 

Ένα κόλπο των μαγείρων είναι η προσθήκη λίγου κονιάκ εκτός από κρασί σοτ φαγητό για πιο ιδιαίτερη γεύση.

#3 Μείνε πιστή στη δοσολογία

Δεν ισχύει ο κανόνας “όσο περισσότερο, τόσο καλύτερα”.  Λίγη ποσότητα παραπάνω θα δώσει πιο έντονη γεύση αν ομως το παρακάνεις ίσως το αποτέλεσμα να είναι απογοητευτικό.

#4 Το κρασί μπαίνει στο σβήσιμο κι υπάρχει λόγος 

Μην το προσθέτεις πρόωρα γιατί μπορεί να σκληρύνουν τα λαχανικά ή το κρέας. Γι΄αυτό και το κρασί το χρησιμοποιούμε πάντα στο “σβήσιμο”.

#5 Λευκό ή κόκκινο;

Όπως και με το γεύμα έτσι και σε αυτή την περίπτωση είναι απλά. Για ψάρια και λευκά κρέατα όπως το κοτόπουλο κι η γαλοπούλα χρησιμοποιούμε λευκό κρασί, για κυνήγι και κόκκινο κρέας ροζέ ή κόκκινο κρασί.