5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ με το απορρυπαντικό πιάτων

Έχει πολλές χρήσεις πέρα από την κλασική του πλυσίματος των πιάτων. Παρόλα αυτά είναι και κάποια πράγματα που απαγορεύεται να κάνετε με το απορρυπαντικό πιάτων.

Η αλήθεια είναι πως με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό μπορείτε να καθαρίσετε σχεδόν τα πάντα. Ποια είναι όμως εκείνα τα αντικείμενα που δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή μαζί του;

Μην πλύνετε ποτέ τα σιδερένια κατσαρολικά σας Παρόλο που πολλοί είναι αυτοί που το κάνουν εσείς μην το δοκιμάσετε ποτέ. Χρησιμοποιήστε καλύτερα λάδι και αλάτι. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο καλό.

 

Μην το βάλετε στο πλυντήριο πιάτων Αν έχετε ξεμείνει από το ειδικό απορρυπαντικό για πλυντήριο πιάτων μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να βάλετε λίγο από το απορρυπαντικό των πιάτων. Μην το κάνετε. Παρόλο που και τα δύο καθαρίζουν πιάτα οι φόρμουλες είναι εντελώς διαφορετικές και το απορρυπαντικό των πιάτων μπορεί να κάνει κακό στη συσκευή σας.

Μην το βάλετε στο πλυντήριο ρούχων Το απορρυπαντικό πιάτων δεν κάνει να μπαίνει στο πλυντήριο ρούχων. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει πολύ περισσότερο αφρό από αυτόν που το πλυντήριό σας μπορεί να αντέξει.

Μην πλένετε το αυτοκίνητό σας Το απορρυπαντικό πιάτων είναι πολύ δυνατό. Το χρώμα του αυτοκινήτου σας μπορεί να δείχνει δυνατό αλλά δεν είναι. Με το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να καταστρέψετε το χρώμα του αυτοκινήτου σας.

Μην πλένετε το πρόσωπό σας Αν είναι πολύ δυνατό για το αυτοκίνητό σας τότε σίγουρα είναι πολύ δυνατό και για το πρόσωπό σας. Γενικότερα το απορρυπαντικό πιάτων δεν είναι καλό να έρχεται ούτε με τα χέρια σε επαφή για πολλή ώρα και αυτός είναι και ο λόγος που πολλές νοικοκυρές φοράνε γάντια για να πλένουν τα πιάτα.

 

Πηγή spirossoulis.com