Τετάρτη 27.05.2020
  • Αρχική
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Αναγέννηση της Alpine με 3 νέα μοντέλα - Το SUV το μεγάλο στοίχημα των Γάλλων!

Αναγέννηση της Alpine με 3 νέα μοντέλα - Το SUV το μεγάλο στοίχημα των Γάλλων!

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Η ολοκληρωτική αναγέννηση της Alpine παραμένει το μεγάλο στοίχημα της Renault. Η γαλλική μάρκα, στοχεύει σε άμεσο ανταγωνισμό με την Porsche και συνεπώς δεν μπορεί να επιβιώσει με ένα μόνο μοντέλο. Έτσι, η διοίκηση ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός SUV με την κωδική ονομασία PZ110.

Η Alpine πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται, και για να γίνει αυτό η μάρκα δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στο κουπέ. O Patrick Marinoff, ο νέος προϊστάμενος της Alpine, λίγο πριν από τον περιορισμό λόγω Covid-19,έκανε μία αινιγματική δήλωση, ότι "θα υπάρξουν και άλλα μοντέλα της Alpine, αλλά, προς το παρόν, Δεν μπορώ να σας πω τι θα είναι ή πότε θα παρουσιαστούν.

Τρία νέα μοντέλα στο προσεχές μέλλον

Είναι σημαντικό στο μέλλον να υπάρξουν αρκέτα μοντέλα που θα φέρουν το λογότυπο της Alpine. Το coupe A110 θα ανανεωθεί και θα πλαισιωθεί από μια ανοιχτή έκδοση, πιθανώς με αμάξωμα Targa.

Ωστόσο το μοντέλο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το επερχόμενο SUV. Όπως τόνισε ο γερμανός επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, «στο SUV, υπάρχει η λέξη Sport. Η Porsche έχει αποδείξει ότι διατηρείται η σπορ ψυχή της ενώ προσφέρει SUV. Όσο για αυτούς που δεν τους αρέσει αυτή η κατηγορία οχημάτων, το A110 θα παραμείνει εκεί ... Καθώς, χωρίς SUV, η καριέρα του μπορεί να κλονιστεί. Το μέλλον της Alpine βασίζεται σε αυτό το αυτοκίνητο, στο οποίο δεν έχουμε βρει ακόμη όνομα, και το οποίο εκτιμάται πως θα γίνει το πιο κερδοφόρο της γκάμας Alpine».

Τι γνωρίζουμε 

Το νέο μοντέλο δεν μπορεί να στηρίζεται στην πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για το κουπέ. Αυτό το SUV, γνωστό με τον εσωτερικό κωδικό PZ110, θα υιοθετήσει όλα τα τεχνικά στοιχεία από την τεχνογνωσία του μίλου, προκειμένου να μειώσει το κόστος αυξάνοντας την κερδοφορία του. Έτσι θα βασίζεται σε μια γνωστή πλατφόρμα και θα χρησιμοποιήσει κινητήρες που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και σε άλλα αυτοκίνητα. Δεδομένου πως το αυτοκίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει στην παραγωγή μετά το 2023, θεωρείται σίγουρο πως θα εξηλεκτρισθεί ...

Σπορ και ηλεκτρικό

Σύμφωνα με τη Renault, η πορεία προς το σπορ περνά αναγκαστικά και 100% μέσω του ηλεκτρισμού. Το SUV της Alpine θα βασιστεί συνεπώς στην πλατφόρμα CMF-EV στην οποία θα στηρίζονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα της Συμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, αλλά ειδικά για την περίπτωση του, θα κτισθεί σε μία νέα μεγαλύτερη έκδοση. Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τις ιπποδυνάμεις ή την γκάμα των προσφερόμενων κινητήρων. Αυτή άλλωστε δεν είναι η πιο σημαντική πτυχή στα μάτια του Patrick Marinoff, για τον οποίο η ευελιξία παραμένει το σημαντικότερο πλεονέκτημα ενός Alpine . Έτσι, αυτό το SUV, παρά την ηλεκτρική βάση, θα πρέπει να έχει μια εξέλιξη του συστήματος 4Control (τετραδιεύθυνση). Μια λεπτομέρεια που θα είναι σημαντική γνωρίζοντας ότι αυτό το SUV της Alpine πρέπει να πλησιάσει το μέγεθος της Porsche Cayenne (περίπου 4,90 m). Σύμφωνα με την Renault τα μοντέλα της Alpine πρέπει να φέρουν τις σημαντικότερες καινοτομίες αλλά και τα πιο ποιοτικά χαρακτηριστικά μέσα στην συμμαχία.

Καθώς το νέο SUV της Alpine βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέλιξης, πολλά στοιχεία μπορούν ακόμα να αλλάξουν, αλλά η κύρια φιλοσοφία αυτού του επερχόμενου μοντέλου είναι μία, να είναι ένα σπορ, ευέλικτο και ηλεκτρικό SUV.

 

 

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.