Τετάρτη 27.05.2020
  • Αρχική
  • ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
  • Η ΕΕ εξετάζει σχέδιο για αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον

Η ΕΕ εξετάζει σχέδιο για αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ιδέα να προτείνει ένα πακέτο οικονομικών κινήτρων αξίας τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθεί στους καταναλωτές για να αγοράσουν «πράσινα» αυτοκίνητα. Το συνολικό πακέτο μπορεί να φτάσει έως και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα κίνητρα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σχετικά με τον τρόπο ορισμού των φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων. Εν τω μεταξύ, το γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών πιέζει να συμπεριλάβει αυτοκίνητα που εκπέμπουν 140 g / km CO2 στο πακέτο, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ τον στόχο εκπομπών των 2021 των 95 g / km.

Κίνητρα αγοράς αυτοκινήτων: Η Ευρώπη θέλει να προωθήσει φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα

Μία τέτοια διάταξη θα ήταν «εντελώς απαράδεκτο», σύμφωνα με τον Stef Cornelis του ομίλου Transport & Environment. Υπήρξαν επικρίσεις για τη γερμανική πρόταση δεδομένου πως θα λειτουργούσε ανασταλτικά για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων αντί να τους βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων εκπομπών CO2.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε σαφές ότι κάθε οικονομικό πακέτο πρέπει επίσης να στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος. Χαρακτηριστική είναι επίσης η δήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, η οποία είπε: «Εάν είναι απαραίτητο να αυξήσουμε το χρέος μας, το οποίο στη συνέχεια θα κληρονομηθεί από τα παιδιά μας, τότε τουλάχιστον πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να επενδύσουμε στο μέλλον τους αντιμετωπίζοντας κλιματική αλλαγή, μειώνοντας τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και όχι να το χειροτερέψουμε ».

Μέρος του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι επίσης η επιτάχυνση της ανάπτυξης νέων εναλλακτικών κινητήρων για τη μείωση των εκπομπών από τις οδικές μεταφορές, με κεφάλαια που προορίζονται επίσης για την κατασκευή 2 εκατομμυρίων δημόσιων σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλυψε στο Autonews Europe ότι ένα νέο σχέδιο Marshall για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου.

Κλείνοντας, να τονίσουμε πως αυτή η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καθοριστική για την στήριξη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που επλήγη από την πανδημία COVID-19.

 

 

meaculpa

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού.

Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

© Copyright 2019 MeaCulpa | angellight | web hosting vps domains.