Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων

180



Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο. Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις ζημιές που υπέστη πρόσφατα η Μητρόπολη από τις καταστρεπτικές βροχές, καθώς και για τα έργα επισκευής που πραγματοποιούνται. Τόνισε ότι η βάση της συζήτησης για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν τους κληρικούς θα μπορούσε να έχει τεθεί σε θετικότερο πλαίσιο και ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάσχει πλέον από έλλειψη στελέχωσης.

Επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικοί πυρήνες της ακροδεξιάς στην Κόρινθο και πρόσθεσε: «Θέλουμε από τη Νέα Δημοκρατία να στέκεται σταθερά με τον μετριοπαθή της τρόπο δίπλα στην Εκκλησία. Θέλουμε να ξέρουμε ότι μπορούμε να στηριχτούμε σε εσάς. Δεν ζητάω την παρέμβαση της Πολιτείας στην Εκκλησία. Εκκλησία και Κράτος είναι συνιδρυτές του Έθνους και πρέπει να αλληλοστηρίζονται».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο -όπως είπε- είναι πολύ σημαντικό και υπενθύμισε ότι «εμείς σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους κληρικούς όλων των βαθμίδων». Τόνισε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία απέδειξε πως με μια σωστή Κεντροδεξιά πολιτική κατόρθωσε να περιορίσει την απήχηση των ακραίων δυνάμεων, κάτι που έδειξαν και τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών». Υπογράμμισε ότι «ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων»’.