Ευρωεκλογές 2019 Ν.Δ.: Ο Βερούτης και οι άλλοι…

191

Γιατί;

Μα, επειδή είναι φίλοι μας!

Είναι άνθρωποι με τους οποίους κάνουμε παρέα, τρώμε μαζί, πάμε στα σπίτια τους και έρχονται στο δικό μας. Παίζουν τα παιδιά μας μαζί. Βριζόμαστε χωρίς αύριο και τους παίρνουμε τηλέφωνο αξημέρωτα και το σηκώνουν!

Κι επειδή θα πιστεύετε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να είμαι αντικειμενικός στην άποψή μου για τον Άγη τον Βερούτη, σας διαβεβαιώ πως ξεκίνησα με την πρόθεση (δύσκολο) να κάνω απλώς μια αναφορά σ’ αυτόν.

Για τους «εκτός της παρέας» είναι ο νέος υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., εγώ όμως θέλω να σας «δείξω» κάτι περισσότερο γι’ αυτόν.

Γνωριστήκαμε μέσω της ανταλλαγής απόψεων για την αρθρογραφία μας. Η αφεντιά μου νεόκοπη στο άθλημα, ο Άγης ήδη αναγνωρισμένος συντάκτης και αναλυτής σε πληθώρα δημοφιλών και έγκυρων μέσων (capital.gr, liberal.gr, mononews.gr, Φιλελεύθερος).

Χωρίς ίχνος «ψωνισμού» μου έδωσε τις συμβουλές του (τις οποίες, ως ζωηρός μαθητής, ακόμα παρακούω ορισμένες φορές!), ενώ με την εξαιρετικά καλή διάθεση που τον διακρίνει, με προέτρεψε αν θέλω να του στέλνω τα άρθρα μου πριν τα δημοσιεύσω για να τους «ρίξει μια ματιά». Ομολογώ πως οι εύστοχες παρατηρήσεις του και η ικανότητά του να βλέπει «πίσω από τα πράγματα» ταυτίζονταν απολύτως με την πρώτη εικόνα που είχα σχηματίζει γι’ αυτόν.

Και καθώς είναι από τους ανθρώπους των οποίων τη στάση ζωής, την επαγγελματική πορεία και την εν γένει συμπεριφορά εκτιμώ απεριόριστα, δεν είναι λίγες οι φορές που απευθύνθηκα σ’ αυτόν για να πάρω μια δεύτερη γνώμη σε πολλά ζητήματα.

Αυτό που εκτιμώ όμως περισσότερο στον Άγη είναι το κίνητρό του: η επιθυμία του να βλέπει τους ανθρώπους να «πηγαίνουν μπροστά». Και οφείλω να τον ευχαριστήσω για τις φορές που «βριστήκαμε», επειδή στις αντιρρήσεις μου διέβλεπε ανόητους δισταγμούς, ικανούς όμως να με καθηλώσουν.

Αυτές τις προτροπές του τις οφείλω. Αυτό το «ξεκόλλα» και το κινητήριο «μπροστά» που χρειαζόμαστε όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας, του το χρωστάω.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι αποδεδειγμένες ικανότητές του και οι δεξιότητές του στα περισσότερα θέματα οφείλονται στις σπουδές του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού είναι απόφοιτος του Cranfield (ένα από τα καλύτερα πολυτεχνεία στον κόσμο), την εργασιακή του εμπειρία σε πολυεθνικές στη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ και την πετυχημένη του επιχειρηματική πορεία στην Ελλάδα της φορολογίας και του γραφειοκρατικού τέρατος.  Όμως, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον έκαναν φίλο μου.

Φίλο μου τον έκανε αυτή η αντικειμενική ανιδιοτελής άποψή του, η στάση ζωής του, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η αγάπη του για τον άνθρωπο και το γενικότερο καλό. Κι αυτό πραγματικά δεν διδάσκεται πουθενά.

Θα κλείσω αυτή την αναφορά με ένα παράδειγμα για τα αποτελέσματα που ο Άγης μπορεί να προσφέρει μέσα από την ευρωβουλή για τα ελληνικά συμφέροντα:

Στις ΗΠΑ υπάρχει το Προεδρικό Συμβούλιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Πόσοι αλήθεια μπορούν να φανταστούν έναν έλληνα να συμμετέχει σε αυτό το συμβουλευτικό προς τον αμερικανό Πρόεδρο όργανο;

Φανταστείτε ποιος ήταν αυτός ο έλληνας…!

Στην ευρωβουλή, εκεί όπου λαμβάνονται οι μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των παιδιών μας, δε χρειαζόμαστε μόνο προβεβλημένα πρόσωπα (…), αλλά οντότητες με προσωπικότητα και αποδεδειγμένη ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Γιατί μόνο με μία Dream Team μπορούμε να επιβιώσουμε στις συνθήκες του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού και να έχουμε όσα μας αξίζουν.

Και Dream Team φτιάχνεις με τους πιο άξιους και τους καλύτερους!

Γι’ αυτό, όπως λέμε στην ορεινή Μεσσηνία: Go with Agis!

Καλή επιτυχία, φίλε!

 

*Ο Ηλίας Ψυχογιός έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού, της πληροφορικής και των οικονομικών υπηρεσιών, σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο.  https://www.facebook.com/elias.psichogios2