Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Ζάεφ δρομολογεί διεκδίκηση «μακεδονικής» μειονότητας

213

Εφ´όλης της ύλης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το 29ο The Greek Economy Conference που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Είμαστε σε ένα άτυπο 4ο μνημόνιο. Όταν έβρεχε λεφτά – για μια τριετία – εμείς κρατούσαμε ομπρέλα. Τώρα δεν μπορούμε να βγούμε καν στις αγορές, ενώ έχουμε αναλάβει επώδυνες υποχρεώσεις για πολλές δεκαετίες. Από την άλλη, όλοι περιμένουν αλλαγή στην πολιτική κατάσταση ούτως ώστε να επενδύσουν στη χώρα. Και πιστεύουμε ότι με τις σωστές μεταρρυθμίσεις θα αλλάξουμε σελίδα και θα κάνουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα,» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «ο κίνδυνος για την Ελλάδα δεν έχει περάσει. Καθόμαστε πάνω σε ένα μαξιλάρι ρευστότητας, αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει για πολύ και δεν πείθει τις αγορές».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μεγαλώνει το κράτος με τρόπο αναξιοκρατικό. Προσλαμβάνει με κριτήρια ψηφοθηρικά, όχι αξιοκρατικά. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που δεν έχει κανένα ιδεολογικό πρόσημο. Η μόνη της ιδεολογία είναι η παραμονή στην εξουσία.»

Σχετικά με το μακεδονικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε:

«Η αντίθεση της ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα είναι αγκάθι στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Αυτή η συμφωνία είναι άκρως προβληματική – το είπαμε από την πρώτη στιγμή και δικαιωνόμαστε. Όταν φτάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να μιλάει για μακεδονική γλώσσα και για Μακεδονία του Αιγαίου δρομολογείται η διεκδίκηση μακεδονικής μειονότητας εντός της Ελλάδος. 

Εμείς είμαστε ειλικρινείς. Δεν μας διακρίνει η διγλωσσία. Αυτήν την συμφωνία δεν μπορούμε να την ψηφίσουμε, ούτε τώρα, ούτε μετά. Κι εμείς δεν είμαστε εκείνοι που μέχρι πρότινος διαδηλώναμε εναντίον των ΗΠΑ. Πάντα πιστεύαμε σ´αυτήν την στρατηγική σκέψη. Περιμένουμε, βέβαια, ακόμα πολύ περισσότερες επενδύσεις αμερικανικών εταιριών στην Ελλάδα.»

Τέλος, ο κο Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο πανεπιστημιακό άσυλο με τρόπο κατηγορηματικό: «Το λέω καθαρά, το λέω ξανά. Θα το καταργήσω τελείως. Κι αυτό ας στείλει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Στη χώρα επανέρχεται η νομιμότητα.»