O Παπαγγελόπουλος προειδοποιεί με δικαστικές προσφυγές για καταγγελίες Ράικου

222

Με προειδοποιήσεις για προσφυγή στα δικαστήρια για «όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ», αλλά χωρίς να παράσχει ουσιαστικές απαντήσεις, αντέδρασε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στα αντιπολιτευτικά πυρά που δέχτηκε στη Βουλή για τις καταγγελίες κύκλων της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Ράικου, περί ασφυκτικών πιέσεων από «πολιτικό νταβατζή» για να αρχειοθετεί ή να τρέχει υποθέσεις κατά το δοκούν.

“Όταν διευκρινιστεί ποιοι είναι οι κύκλοι αυτοί, τι καταγγέλλουν συγκεκριμένα κι αν πράγματι οι κύκλοι αυτοί με την αγοραία γλώσσα εκπροσωπούν την εν λόγω κυρία, τότε να είστε βέβαιοι ότι όχι μόνο θα δοθούν οι απαντήσεις αλλά θα τεθούν κι ενδιαφέροντα ερωτήματα, για τα οποία θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις», σχολίασε ο κ. Παπαγγελόπουλος, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις καταγγελίες με το επιχείρημα ότι αυτές έγιναν από ανώνυμους κύκλους και υιοθετώντας επί της ουσίας την τακτική της «σιγής ασυρμάτου».

Απαντώντας, δε, στον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ) που είχε μιλήσει για «παραδικαστικό κύκλωμα με πολιτική αφετηρία», που στο βάθος ενέχει ειδικό δικαστήριο, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας ότι: «δεν ξέρω αν θα υπάρξει ειδικό δικαστήριο, αλλά εικάζω με την πείρα μου ως νομικός ότι μπορεί να υπάρξουν άλλα ειδικά δικαστήρια για όσα λέγονται και γράφονται χωρίς αιδώ».

Ο ίδιος, προκληθείς από την αντιπολίτευση, απέρριψε κατηγορηματικά τα όσα ακούγονται περί χρηματοδότησης μελών της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για χρηματοδότηση πολιτικών στα Βαλκάνια σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποφεύγοντας όμως φανερά να αποκαλύψει κατά πόσο οι αναφορές αυτές ακούστηκαν στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Πάνο Καμμένο όπως ισχυρίζεται ο Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας μάλιστα τον Γιώργο Αμυρά από το Ποτάμι, που το έθεσε, «φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα».

«Δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση κάνει κάτι που θεωρεί σωστό, με θάρρος και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος. 

Και τι λέτε να αμειφθεί για κάτι που το θεωρεί καθήκον της;», ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε συγκεντρώσει τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης, κληθείς να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και για τα δύο μείζονα αυτά ζητήματα.

Πρώτος του πέταξε το γάντι ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι «πρόκειται περί εκβιασμού και εκφοβισμού. 

Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός παράγοντας που έχει φτιάξει παραδικαστικό κύκλωμα. Περί αυτού πρόκειται. 

Παραδικαστικό κύκλωμα με πολιτική αφετηρία. 

Ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί και σε ποιον λογοδοτεί; 

Αν αυτές οι καταγγελίες ευσταθούν σε επίπεδο πολιτικό το επόμενο στάδιο είναι η ανάληψη της ευθύνης, δικαστική έρευνα και στο βάθος όπως περιγράφει ο νόμος Ειδικό Δικαστήριο». 

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η κριτική του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, ο οποίος μάλιστα κάλεσε ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να απαντήσει αν είναι ο ίδιος ο καταγγελλόμενος «πολιτικός νταβατζής».

«Ποιος ήταν ο πολιτικός νταβατζής που πίεζε σύμφωνα με τις διαρροές την κ. Ράικου να τρέχει ή να αρχειοθετεί υποθέσεις ενώ δεν συνέτρεχαν οι λόγοι;

 Περιμένω να μου απαντήσετε αν είστε εσείς», σημείωσε ο κ. Αμυράς.

Ως προς τα όσα φέρεται να ειπώθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο για τον Τζορτζ Σόρος, αμφότεροι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ζήτησαν από τον κ. Παπαγγελόπουλο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου να απαντήσουν με σαφήνεια αν πράγματι υπήρξε τέτοια χρηματοδότηση της κυβέρνησης, καθώς και γιατί κανείς τους δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Καμμένο για τους παραλήπτες αυτών των κονδυλίων.

Πηγή skai.gr