Έντονη συζήτηση Ορμπάν-Μηταράκη στα επίσημα του ΟΑΚΑ

235

Ένα ενδιαφέρον τετ-α-τετ έλαβε χώρα προ ημερών στα επίσημα του ΟΑΚΑ, καθώς στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου Ελλάδας και Ουγγαρίας βρέθηκαν τόσο ο Ούγγρος πρωθυπουργός, όσο και ο βουλευτής Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών της ΝΔ, Νότης Μηταράκης.

Ο αμφιλεγόμενος Βικτόρ Ορμπάν, ο οποίος πέταξε στη χώρα μας ειδικά για τον αγώνα, προσήλθε στο γήπεδο με τους συνεργάτες που συγκρότησαν τη συνοδεία του και την ολιγάριθμη φρουρά του με βαν απευθείας από το αεροδρόμιο και κάθισε στην πρώτη σειρά των θέσεων, κοντά στο σημείο όπου ήταν και η θέση του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης, που έφτασε στο γήπεδο μετά την έναρξη του αγώνα.

Οι δύο άνδρες είχαν μια μακροσκελή συνομιλία όρθιοι δίπλα στα κιγκλιδώματα κατά το διάστημα της αγωνιστικής ανάπαυλας, ενώ συνέχισαν να «τα λένε» και κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Το τι συζητήθηκε είναι άγνωστο, όμως Ορμπάν και Μηταράκης φάνηκαν να έχουν καλή χημεία και ο διάλογος είχε ένταση, σποραδικά χαμόγελα και χειρονομίες οικειότητας.

Από τη μία η αρνητική για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας πρόσφατη ψήφος της ΝΔ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την άλλη η ευαίσθητη ως προς το μεταναστευτικό περιφέρεια του Έλληνα βουλευτή, είναι λογικό οι δύο άντρες να είχαν πλήθος θεμάτων να πιάσουν. Ποιος ξέρει. Μπορεί να μίλησαν και για μπάλα. Ειδικά ο Ορμπάν είναι γνωστός ποδοσφαιρόφιλος. 

Μάλιστα, πρόσφατα ο Ούγγρος ηγέτης βρέθηκε βαλλόμενος από τα εναπομείναντα αντιπολιτευόμενα μέσα στη χώρα του, διότι αποκαλύφθηκε ότι για την παρακολούθηση, ακριβώς, αγώνων ποδοσφαίρου χρησιμοποιεί κατά σύστημα το ιδιωτικό τζετ μεγαλοεπιχειρηματία. Ο ίδιος το παραδέχθηκε και αντέτεινε ότι αυτό δεν κοστίζει «ούτε φιορίνι» στους φορολογούμενους.

Ο «δεξιός Τσίπρας» της Βουδαπέστης μόνο φίλος της Ελλάδας δεν είναι, καθώς τη θέλει αποθήκη λαθρομεταναστών, παρά ταύτα στη χώρα μας έχει φανατικούς υποστηρικτές. Όσο για τη σχέση του με τη ΝΔ, είναι μάλλον κακή. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συγκεκριμένα, έχει να θυμάται και αρκετά φραστικά επεισόδια τα δύο χρόνια που συνυπάρχουν στις συνόδους του ΕΛΚ.

Κρίνοντας από τον παρατεταμένο χαιρετισμό και τη θερμή χειραψία Ορμπάν-Μηταράκη και μετά το τέλος του αγώνα, ίσως ο δαιμόνιος Ούγγρος να έχει κατά νου μια «γέφυρα» προς την επόμενη ελληνική κυβέρνηση – που θα τον εξυπηρετεί λιγότερο διότι δεν θα ευνοεί την συρροή και εγκατάσταση ξένων προς τον ελληνισμό και την Ευρώπη πληθυσμών στην πατρίδα μας.