Μητσοτάκης: Η παραχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας είναι πολύ σημαντική εθνική οπισθοχώρηση

236

Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ακόμη και εάν αυτή φθάσει στη Βουλή επί των ημερών του, διευκρίνισε πάντως πως όσο πιο πολλά βήματα στην κατεύθυνση υλοποίησης της συμφωνίας, γίνουν από τους γείτονες, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανατροπή της. 

"Ο κ. Τσίπρας δε συνομιλεί με τον ελληνικό λαό για το θέμα των Σκοπίων. Εάν μιλούσε θα είχε αντιληφθεί πως η παραχώρηση "μακεδονικής" γλώσσας και εθνότητας είναι πολύ σημαντική εθνική οπισθοχώρηση. Που δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Τα πρακτικά από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της γειτονικής χώρας είναι χαρακτηριστικά για τη βιασύνη τους να κλείσουν τη συμφωνία. Γιατί ο κ. Τσίπρας ήταν βολικός, για να κλείσει μία συμφωνία", σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την χαρακτήρισε "καταδικασμένη να αποτύχει" βάσει του τρόπου που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για "εργαλειοποίησή της" ενώ επισήμανε πως για τη Ν.Δ , Συνταγματική Αναθεώρηση χωρίς να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 που αφορά στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, δεν υπάρχει. 

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη στήριξη του Αλέξανδρου Καρχιμάνη και όλων των νυν Περιφερειαρχών οι οποίοι εξελέγησαν με τη σημαία της Ν.Δ για την περιφέρεια της Ηπείρου.