Κατρούγκαλος: Είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν

222

Πως είναι βέβαιος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί σε μια ημέρα όλη αυτή η “μαυρίλα” των 8 χρόνων της τρόικας και των μνημονίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Οπως είπε, «ήδη από σήμερα για παράδειγμα ισχύει και πάλι η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που θα φέρει μια άνοδο του κατώτατου μισθού», ενώ αναφορικά με την ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων, που πρέπει να εφαρμοστεί από την Πρωτοχρονιά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού έκανε λόγο για εκβιασμό από την πλευρά του ΔΝΤ σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, ο οποίος όμως πλέον εμφανίζει πλεόνασμα, κατέληξε λέγοντας ότι «δεν είναι αναγκαίες νέες μειώσεις των συντάξεων και γι΄ αυτό θα ζητήσουμε από τους ευρωπαίους εταίρους, εφόσον επιτυγχάνονται και οι δημοσιονομικοί στόχοι, να μην ισχύσουν οι περικοπές».

«Εγώ είμαι βέβαιος ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο.

Σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας και την «επόμενη ημέρα», μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Αν. ΥΠΕΞ, είπε ότι «αυτό που πράγματι συμβαίνει είναι ότι έχουμε αναστρέψει μια καθοδική πορεία και ένα σπιράλ ύφεσης των εισοδημάτων των πολιτών», είπε ο Αν. Υπ. Εξωτερικών, αναφέροντας ότι είναι ενδεικτικό ότι προσφάτως οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν ακόμη και τα Ταμεία μας κατά δύο βαθμίδες».