Θεοχαρόπουλος: Η ανάληψη πολιτικών ευθυνών δεν γίνεται να μην συνοδεύεται από παραιτήσεις

236

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική.

Ο κος Θεοχαρόπουλος, τόνισε ότι η ανάληψη πολιτικών ευθυνών, για την αποτυχημένη αντιμετώπιση των τραγικών πυρκαγιών, δεν μπορεί να μην συνοδεύεται από παραιτήσεις υπευθύνων, καθώς έτσι δείχνει να γίνεται για τα «μάτια του κόσμου».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, έκανε λόγο για επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, on camera, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς , εκφράζοντας απορία για το πώς είναι δυνατόν σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, να δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνιακή της προπαγάνδα.

Ειδικότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, δήλωσε: «Υπάρχει σοβαρή ευθύνη που ξεκινά από τους αρχηγούς των Σωμάτων και τους αρμοδίους υπουργούς και φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργό. Δε μπορεί σε αυτή την υπόθεση να μην υπάρχει ούτε μια παραίτηση. Έκλεισαν την λεωφόρο Μαραθώνος και οδηγούσαν τον κόσμο στο Μάτι, ενώ θα μπορούσαν να γύριζαν τον κόσμο πίσω με αναστροφή, άρα εκτιμούσαν ότι δεν υπήρχε κίνδυνος. Η εκκένωση δεν έγινε όπως θα έπρεπε, δεν υπήρχαν εναέρια μέσα για να φωτίζουν την περιοχή αλλά και για άλλα θέματα υπάρχουν ευθύνες που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αποδοθούν. Και στη συνέχεια βεβαίως να υπάρχει περαιτέρω διερεύνηση».