Αλλαγή πλεύσεως από τον Τραμπ στο ουκρανικό; Ανακοίνωσε συνάντηση με Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη

56

Αν και τα προηγούμενα 24ωρα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ άφηνε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τελικά υπαναχώρησε μια και ανακοίνωσε πως η συνάντηση θα γίνει.

«Όπως γνωρίζετε, ο Ζελένσκι έχει ζητήσει να με συναντήσει.

Θα τον συναντήσω αύριο το πρωί περί τις 09:45 (στις 16:45 ώρα Ελλάδας) στον Τραμπ Tower» ανακοίνωσε ο Τραμπ λίγες ώρες αφότου ο Ζελένσκι είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και με την αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών, Καμάλα Χάρις και αφού η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 8 δισ δολαρίων.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία.

Τόσοι πολλοί θάνατοι, τόσο μεγάλη καταστροφή.

Είναι κάτι τρομακτικό» είπε ο Τραμπ, ο οποίος φέρεται να είχε εκνευριστεί με δηλώσεις του Ζελένσκι σε αμερικανικές εφημερίδες και ΜΜΕ, στις οποίες αμφισβητούσε πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιλύσει το ουκρανικό ζήτημα.

«Δεν ξέρει στα αλήθεια πώς να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο» είχε πει ο Ζελένσκι, δήλωση που εν πολλοίς ακύρωνε τις δημόσιες δεσμεύσεις Τραμπ ότι θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο μέσα σε λίγα 24ωρα.

Εκρηκτική συνάντηση

Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια εκρηκτική συνάντηση, αν ληφθούν υπόψη και τα όσα έχει πει τις τελευταίες ώρες ο Τραμπ κατά του Ζελένσκι.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Ζελένσκι ως τον καλύτερο… έμπορο στον πλανήτη, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ, φεύγει… με 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Συνεχίζουμε να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια σε κάποιον που αρνείται να κλείσει συμφωνία» υποστήριξε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στη Βόρεια Καρολίνα.

Όπως είπε, εάν επανεκλεγεί η βοήθεια αυτή προς την Ουκρανία θα σταματήσει.

«Τόσοι νεκροί (…)

Η όποια συμφωνία, ακόμα και η χειρότερη συμφωνία, θα ήταν καλύτερη από αυτό που έχετε τώρα» είπε ο Τραμπ, αναφέροντας πως «η Ουκρανία έχει σβήσει από τον χάρτη».

Αδύνατη η ανοικοδόμηση

«Δεν είναι δυνατό να ανοικοδομηθεί.

Θα χρειαστούν εκατοντάδες χρόνια για να ανοικοδομηθεί.

Δεν θα υπήρχαν αρκετά χρήματα ακόμη κι αν μαζευόταν όλος ο πλανήτης μαζί» υπογράμμισε ο Τραμπ, επικρίνοντας την κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία επανέλαβε πως έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους δυνατούς πόρους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Απέναντι σε αυτή τη στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν, o Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες στην Ουκρανία.

«Δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν ώσπου να στείλουν παιδιά από την Αμερική να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Δεν θα στείλουμε στρατιώτες μας να σκοτωθούν στην άλλη μεριά του ωκεανού» είπε ο Τραμπ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: bankingnews.gr