Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον της Τιβεριάδας – Οι IDF εντόπισαν drones και βλήματα προερχόμενα από τον Λίβανο (vids)

60

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα (Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024) ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον της Τιβεριάδας, στην κάτω Γαλιλαία του βορείου Ισραήλ, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη μεθόριο με τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωσή του το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι απάντησε στα «άγρια» πλήγματα του Ισραήλ εναντίον τοποθεσιών και αμάχων στον Λίβανο.

Από την πλευρά του οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF) επεσήμαναν ότι τέσσερα drones και βλήματα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προερχόμενα από τον Λίβανο.

Οι σειρήνες προειδοποίησης ήχησαν κυρίως στην κάτω Γαλιλαία όταν τέσσερα drones εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ στην επαρχία Ρος Χανίκα, στα σύνορα με τον Λίβανο, τα οποία όμως καταρρίφθηκαν, επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν και πολλές ρουκέτες, κάποιες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν, με την τύχη των υπολοίπων να είναι άγνωστη.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: OnAlert.GR