Γάζα: Παλαιστίνιοι ένοπλοι γάζωσαν με σφαίρες αυτοκίνητο ανθρωπιστικής οργάνωσης – Νεκρή μία γυναίκα

56

Παλαιστίνιοι ένοπλοι στη Γάζα πυροβόλησαν και σκότωσαν εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ, ανοίγοντας πυρ κατά του οχήματός της, με κυβερνητικούς αξιωματούχους να δηλώνουν στην οικογένειά της ότι επρόκειτο για περίπτωση λανθασμένης ταυτότητας.

Το αυτοκίνητο με το οποίο η Ισλάμ Χετζάζι, διαχειρίστρια προγράμματος για τη Γάζα στην οργάνωση HEAL Palestine, ταξίδευε χθες όταν ανακόπηκε η πορεία της στην περιοχή Χαν Γιούνις στο νότιο τμήμα του θύλακα. Ένοπλοι που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα γάζωσαν το όχημά της με δεκάδες σφαίρες, σύμφωνα με κατοίκους και την οικογένεια της γυναίκας.

«Ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών και εργαζόμενη σε ανθρωπιστική οργάνωση με υψηλό ήθος και επαγγελματισμό», ανέφερε η HEAL Palestine σε ανάρτηση στο Facebook. «Η HEAL Palestine είναι περισσότερο αφοσιωμένη από ποτέ στο να προσφέρει στη Γάζα, στη μνήμη της. Κατάπαυση πυρός τώρα».

Η οικογένειά της εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, εξηγώντας ότι ενημερώθηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το πτώμα της ότι η γυναίκα σκοτώθηκε κατά λάθος. Οι δολοφόνοι της, η ταυτότητα των οποίων δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρη, δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το όχημα που οδηγούσε, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

«Αυτό ήταν μεγαλύτερο σοκ… Πώς μπορεί να χαθεί μια αθώα ψυχή και να πέσουν 90 σφαίρες στο αυτοκίνητό της απλά και μόνο λόγω λανθασμένης ταυτοποίησης;», ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας που δημοσιοποιήθηκε από παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τον αριθμό των σφαιρών που δέχθηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας.

Το περιστατικό αποτυπώνει το αυξανόμενο χάος και την αναρχία που επικρατεί στη Γάζα σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ, που έχει αποδυναμώσει την ικανότητα των ελεγχόμενων από τη Χαμάς υπηρεσιών ασφαλείας να αστυνομεύουν τους δρόμους.

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν αύξηση των περιστατικών κλοπής, εγκληματικότητα και ανατιμήσεις από τους εμπόρους.

Πηγή: OnAlert.GR