Άνετος ο Σαμαράς εκεί που ο Αλέξης δεν τολμά καν να πατήσει

258

Ποιο είναι το μέρος όπου δεν χωράνε ωραιοποιήσεις; Το καφενείο! Εκεί όπου, όποιος κι αν είσαι, απ’όπου κι αν προέρχεσαι κι ό,τι πλάτες και νά’χεις, αν ο λαός δεν θέλει δεν πατάς το πόδι σου ούτε για αστείο χωρίς να αντιμετωπίσεις τη χλεύη. 

Χαρακτηριστικό το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στην προκυμαία της Χίου, όπου ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την περατζάδα του παρέα με τον “ντόπιο” Νότη Μηταράκη. 

Περνώντας μπροστά από γνωστό στέκι της παραλίας οι δύο άνδρες έπιασαν κουβέντα με Χιώτες που έπιναν τον καφέ τους. Άλλοι τους επιδοκίμασαν, άλλοι ήταν πιο επικριτικοί, κάποιος ανέφερε τη Novartis, άλλος θυμήθηκε ότι επί “σαμαροβενιζέλων” τα νησιά δεν αντιμετώπιζαν τη λαίλαπα του προσφυγικού – το βασικό, όμως είναι ότι τελικά οι δυο πολιτικοί κάθισαν μαζί με τους πολίτες και μίλησαν για ώρα για τα πάντα.

Σημειωτέον, ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε για ασφάλεια μόνο έναν συνοδό, ενώ ο Νότης Μηταράκης φαίνεται πως περπατούσε χωρίς τον αστυνομικό του.

Ενδιαφέρον θα είχε, να βλέπαμε τον πολιτικό απατεώνα που κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού για λίγο έξω από το κουκούλι του, μακριά από τις στρατιές των προσωπικών του φρουρών, χωρίς να τον σκηνοθετούν τα ανδρείκελα της ΕΡΤ, έτσι, απλά και καθημερινά έξω στο δρόμο.

Να βλέπαμε τότε, αν θα μπορούσε ο Τσίπρας να κάνει αυτό που έκαναν ο Σαμαράς κι ο Μηταρακης, ή αν οι νησιώτες θα τον είχαν πετάξει απλά στη θάλασσα…

meaculpa-samaras-mitarakis.jpg