Εκπρόθεσμο το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Τεμπελιά η λαμογιά;

200

Δέκα το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα της επιτροπής για τη Novartis. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει τους φακέλους με τα τελικά τους πορίσματα πάνω στην υπόθεση και περιμένουν. Η προθεσμία έχει λήξει. Η ώρα περνάει. Πουθενά οι συριζαίοι. 

Τελικά, μισή ώρα αργότερα, καταφθάνει αντιπροσωπεία βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και απλά ανακοινώνει ότι δίνεται διήμερη παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων. Μάλιστα, η αντιπολίτευση πληροφορείται ότι μπορεί να αποσύρει τους κατατεθειμένους φακέλους και να τους ξαναϋποβάλει σε δυο μέρες, αν θέλει. 

Κάποτε είχαμε την “ώρα ΠΑΣΟΚ”. Τώρα οι συριζαίοι έχουν αλλάξει πίστα, αποδεικνύοντας πως οι διαφορές τους με τον αξιοπρεπή Έλληνα δεν είναι πολιτικές, ούτε καν ιδεολογικές, αλλά ανθρωπολογικές. Τέτοιοι είναι. Γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη διορία που οι ίδιοι έθεσαν, αφήνουν τους υπόλοιπους να σκίζονται να βγάλουν πόρισμα εγκαίρως, σκάνε μύτη και λένε “τα λέμε σε δυο-τρεις μέρες”.

Η μόνη περίπτωση να μην αποπνέει το περιστατικό μόνο τη βαθιά απαιδευσιά τους και την απύθμενα ανατολίτικη σοβιετίλα τους, είναι να σκαρώνουν κάποιου είδους λαμογιά που θέλουν μια-δυο μέρες ακόμα για να “δέσουν” – πράγμα περίεργο, διότι αυτοί είναι που έχουν βαλθεί να κλείσουν άρον-άρον την υπόθεση για την οποία έσκουζαν πριν φανεί ότι για άλλη μια φορά δουλεύουν τον κόσμο.