Ονδούρα: Δύο νεκροί από πυρά κατά αντικυβερνητικών διαδηλωτών

206

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι περίπου 20 τραυματίστηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων στην Τεγκουσιγκάλπα με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες.

«Υπάλληλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας παρέλαβαν δύο πτώματα» μεταξύ των ανθρώπων που διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Εσκουέλα της πρωτεύουσας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, δήλωσε η εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών Ίσις Αλβαράδο.

Επρόκειτο για δύο άνδρες 24 και 37 ετών, που έφεραν τραύματα από σφαίρες. Έχασαν τη ζωή τους όταν επενέβησαν αστυνομικοί και στρατιώτες για να διαλύσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και λεηλάτησαν περίπου 10 καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη και τρόφιμα σε διάφορες συνοικίες στην Τεγκουσιγκάλπα.

Την κινητοποίηση, η οποία στρεφόταν εναντίον δύο κυβερνητικών διαταγμάτων που καταγγέλλουν ότι θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας στη χώρα, οργάνωσαν γιατροί και εκπαιδευτικοί, με την υποστήριξη φοιτητών, μαθητών.

Η κυβέρνηση αρνείται ότι έχει στόχο οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση.