Ουτρέχτη: Συνελήφθη ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

186

Συνελήφθη ο ύποπτος της επίθεσης στην Ουτρέχτη, μεταδίδει το NOS News. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, θα μπορούσαν να είναι «οικογενειακοί λόγοι».

Ο δράστης σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους πέντε μέσα σε ένα τραμ στην Ουτρέχτη και η ολλανδική αστυνομία αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο ως βασικό ύποπτο της επίθεσης, την οποία θεωρεί τρομοκρατική.

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του 37χρονου Τούρκου, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τρεις ανθρώπους σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν ένα οικογενειακό δράμα.

Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα για τα κίνητρα του 37χρονου Τούρκου δράστης, ο οποίος σήμερα το πρωί άρχισε να πυροβολεί μέσα σε τραμ της Ουτρέχτης στην Ολλανδία. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι τουλάχιστον τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες. Αρχικά οι ολλανδικές αρχές έκαναν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια. Στο μεταξύ όμως δεν αποκλείουν την περίπτωση ενός οικογενειακού δράματος.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε βαθιά ανήσυχος για την επίθεση αυτή που σημειώνεται μόλις τρεις ημέρες αφότου ένας ακροδεξιός ένοπλος άνοιξε πυρ και σκότωσε 50 ανθρώπους σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας. “Η χώρα μας σήμερα υπέστη σοκ από μια επίθεση στην Ουτρέχτη. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το τρομοκρατικό κίνητρο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης.