Βιετνάμ: Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

200

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ και έσφιξαν τα χέρια, πριν κάνουν τις πρώτες επίσημες δηλώσεις τους.

«Είναι τιμή μου να είμαι με τον πρόεδρο Κιμ. Είναι τιμή μου να είμαστε μαζί.», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τραμπ πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο μέρος του διαλόγου, υποσχόμενος ευημερία για την Βόρια Κορέα, αντιμετωπίζοντας παράλληλα όσους έκριναν την κοινή τους δήλωση ως ασαφής και γενικευμένη.

Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους κατά την έναρξη της δεύτερης συνόδου τους, οκτώ μήνες μετά την ιστορική συνάντησή τους στη Σιγκαπούρη.

«Πιστεύω πως θα είναι επιτυχημένη», είπε ο Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το τετ-α-τετ, που θα είναι επικεντρωμένο στην αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, θα είναι «αντάξιο του πρώτου ή καλύτερο».

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αυτή τη φορά μεγάλα αποτελέσματα που θα χαιρετισθούν απ’ όλους», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ, ντυμένος με το παραδοσιακό κοστούμι του σε στυλ Μάο. «Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συμβεί αυτό».