Αισιόδοξος ο Ζάεφ πως θα περάσει η συνταγματική αναθεώρηση

264

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο «προοδευτικό» στοιχείο στην Βουλή – που προσβλέπει στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO – και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή η γραμμή θα επικρατήσει παρά το γεγονός ότι το ονοματολογικό είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα.
Αργά χθες βράδυ ο Ζάεφ με ανάρτησή του στο Facebook είχε απευθύνει άλλη μια έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζοντας ότι «έχουν ιστορικό καθήκον να εξασφαλίσουν την πορεία της “Μακεδονίας” προς τη σταθερότητα και την οικονομική ευημερία». «Αυτός είναι ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που οδηγεί μέσω της συμφωνίας με την Ελλάδα», ανέφερε.

Αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσον θα καταφέρει το κυβερνητικό στρατόπεδο να βρει εννέα «πρόθυμους» βουλευτές της αντιπολίτευσης  -αν και το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Telma λέει ότι έχουν ήδη βρεθεί έξι.



Η αξιωματική αντιπολίτευση στυλώνει τα πόδια επιμένοντας να απορρίπτει τη συμφωνία των Πρεσπών και να θεωρεί άκυρο το δημοψήφισμα λόγω της χαμηλής προσέλευσης στις κάλπες.