Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε ληστεία μετά από 15 μήνες

202

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος ενός 41χρονου Έλληνα που είχε γίνει την 1η Μαρτίου του 2018, σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, από έναν άγνωστο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, ο οποίος του έκλεισε τον δρόμο με αγροτικό φορτηγάκι.

Τότε, το θύμα είχε αιφνιδιαστεί βλέποντας το όπλο με την απειλή του οποίου τον ακινητοποίησε ο δράστης και δεν τόλμησε να αντισταθεί, όταν εκείνος του άρπαξε το ποσό των 19.500 ευρώ που -προφανώς- γνώριζε ότι είχε μαζί του. Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 30χρονος Έλληνας.

Στην κατοικία του βρέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και θήκες μεταφοράς πυροβόλου όπλου, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο 30χρονος συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, στον οποίο υποβλήθηκε και η δικογραφία για την ληστεία. Ωστόσο, η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί και τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών του στην επίθεση κατά του 41χρονου.