Λήστεψαν 27 αποθήκες και μαγαζιά στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα

205

Την κόρη του χρησιμοποιούσε ως αποθηκάριο για όσα είχε κλέψει μαζί με έναν άγνωστο -προς το παρόν- συνεργό του από 27 επιχειρήσεις και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ένας 55χρονος Έλληνας που ταυτοποιήθηκε από τη συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κοζάνης.

Σε έναν αποθηκευτικό χώρο που είχε στην κατοχή της η 23χρονη, βρέθηκαν 15 τροχοί, τρεις ηλεκτροκολλήσεις, τρία πιεστικά μηχανήματα, τρία χαρτοκοπτικά μηχανήματα, δύο αλυσοπρίονα, δύο air condition, μία γεννήτρια, ένας επαγγελματικός φούρνος, οκτώ δραπανοκατσάβιδα, δύο αερόκλειδα, δύο κόφτες σιδήρων, τέσσερα σφυριά, δύο προβολείς, ψαλίδι, πένσα, φυσητήρας, πολυεργαλείο τριβής, κρουστικό με θήκη, ένα σετ εξολκέων, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και δύο κινητά, μέρος των οποίων αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Όλα προέρχονταν από 27 κλοπές σε επιχειρήσεις και αποθήκες που είχαν γίνει όλες σε ημέρες αργιών ή Σαββατοκύριακα από τον Οκτώβριο του 2017 ως τον Μάιο του 2018 σε διάφορες περιοχές της Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Μαγνησίας, Ημαθίας, Λάρισας, Καβάλας και Κατερίνης. Από αυτές οι δράστες, που παραβίαζαν τις εισόδους ή τα παράθυρα με αιχμηρά αντικείμενα, είχαν κλέψει επαγγελματικά μηχανήματα και εργαλεία που η αξία τους ξεπερνά τα 147.000 ευρώ. 

Σε βάρος πατέρα και κόρης σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης του 55χρονου και την ταυτοποίηση του συνεργού του.