Σαρωτικό το πέρασμα του Ζορμπά από Μεσσηνία – Λακωνία

270

Πολύ δύσκολη είναι κατάσταση λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν το Άργος. Εκτεταμένες είναι οι πλημμύρες στην πόλη καθώς νερά από το ποτάμι του Ξεριά εισχώρησαν στην πόλη.

Το ποτάμι Ξεριάς ξεχείλισε και στο ύψος του Μαλαχιά αλλά και στη Νέα Κίο. Ο ορμητικός χείμαρρος παρασύρει τα πάντα. Ακόμα και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του όπως αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο…

Έσπασε το ποτάμι Ξεριάς στο Άργος στην οδό Κουρτακίου και τεράστιες ποσότητες νερού κατακλύζουν την πόλη στην περιοχή.

Στην περιοχή του ΟΣΕ στο περιφερειακό για Κόρινθο αλλά και στην Ναυπλίου στο βενζινάδικο Καρδαρά μεγάλες ποσότητες νερών κατακλύζουν τους δρόμους και πυροσβεστική μαζί με την αστυνομία κάνουν έκκληση στον κόσμο να ανεβεί στον πρώτο όροφο των κατοικιών τους και οι υπόλοιποι να απομακρυνθούν.

Μεγάλα σε ύψος κύματα έφερε ο κυκλώνας Ζορμπάς και στην παραλία Καραθώνας. Όπως μπορείτε να δείτε και στις  φωτογραφίες ο κυκλώνας δημιούργησε τεράστια κύματα που έσκαγαν στην ακτή με ορμή. Επίσης οι παραλίες έχουν γεμίσει με φερτά υλικά από τα ποτάμια που καταλήγουν στην θάλασσα

Ζημιές στο λιμάνι της Καρδαμύλης

Στις παραλιακές περιοχές του Δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωάννη Μαραμπέα ο οποίος τόνισε ότι «λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, έχουν προκληθεί ζημιές σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ βυθίστηκε ένα αλιευτικό σκάφος στην Στούπα».