Απρέπεια δημοσιογράφου προς τον Άγγελο Μητρετώδη (VIDEO)

228

Είναι ο «αστεροπουλαδάτος» ανθυπολοχαγός μηχανικού Μητρετώδης Άγγελος και έχει περάσει 167 ημέρες υπό κράτηση στην Τουρκία.

Εκ των πραγμάτων, θεωρείται το μεγαλύτερο «κομάντο» των Ενόπλων Δυνάμεων – η Ελληνική Δημοκρατία τον καλωσορίζει με άγημα.

Δικαίως: Από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε παντού ευθυτενής, αγέρωχος και με τη βαρύτητα που αρμόζει στην ένδοξη ιστορία του στρατεύματος και του όπλου του. 

Στο πρόσωπό του βρήκε άξιο συνεχιστή το πρότυπο του Έλληνα αξιωματικού, του ανθεκτικού ηγήτορα που δια της ψύχραιμης ανδρείας εμπνέει και φέρει εις πέρας. 

Κατά την υποδοχή του διατήρησε με αξιοθαύμαστο τρόπο την αυτοκυριαρχία του. Παρουσιάστηκε βροντερά στον υπουργό και τον Αρχηγό, δεν ανταπέδωσε τις αβρότητες, δεν αγκάλιασε καν διαχυτικά τη μάνα του μπροστά στις κάμερες. 

Γιατί; Διότι, ακριβώς, αισθάνεται ότι ως Έλληνας αξιωματικός οφείλει να είναι υπόδειγμα μετρημένου ανθρώπου, αποφασισμένου και εκπαιδευμένου να στέκει στο ύψος του εν πολέμω και ειρήνη. Νιώθει τί θα πει αξιοπρέπεια και τιμή.

Αν αυτός δεν είναι κύριος, τότε δεν υπάρχουν κύριοι. 

Και μετά έρχεται ο ρεπόρτερ με το μαρκούτσι και του απευθύνεται στον ενικό. «Πες μας!», τον προστάζει ο αιώνιος ανώνυμος ανάγωγος.

Συγγνώμη, κε Μητρετώδη, εκ μέρους μέρους, έστω, του κλάδου. Η χώρα για την οποία δοκιμαστήκατε δεν σέβεται πάντα τις θυσίες των λαμπρότερών της τέκνων.