Νέο χαμηλό για το ελληνικό ομόλογο: 1,6% «έγραψε» το 10ετές

187

Υπεραποδίδουν τα ελληνικά ομόλογα σήμερα με τις αποδόσεις τους να εμφανίζουν – μετά τα ιταλικά ομόλογα – την μεγαλύτερη βουτιά διεθνώς, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή τους πορεία η οποία “ανέβασε” ταχύτητα μετά τις ευρωεκλογές.

Η επίδοση των ελληνικών τίτλων ξεχωρίζει σε σχέση με τα υπόλοιπα ομόλογα της ευρωπεριφέρειας και της ευρωζώνης τα οποία βλέπουν τις αποδόσεις τους να “τσιμπάνε” ελαφρώς σήμερα μετά από την σημαντική πτώση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, διατηρώντας ωστόσο την επαφή τους με τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Έτσι, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,647% και σε νέο ιστορικό χαμηλό με πτώση 4,3% σε σχέση με τα χθεσινά επίπεδα, ενώ το spread σημειώνει “βουτιά” στις 234 μονάδες βάσης λόγω της ανόδου που σημειώνουν οι αποδόσεις στα γερμανικά ομόλογα ( στο -0,694% με άνοδο 3,76%). Ισχυρό ράλι καταγράφουν και οι 5ετείς ελληνικοί τίτλοι με την απόδοσή του να διαμορφώνεται κάτω του 1% και σε νέο ιστορικό χαμηλό με πτώση 3,6%, ενώ νέα χαμηλά ρεκόρ καταγράφουν και τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα με το 15ετές στο 1,995% και το 25ετές στο 2,567%.