Η ΕΜΥ προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους

175

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού για τους θυελλώδεις ανέμους.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα νότια 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3-4 και στα νότια 4 με 5 μπ μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 26, στη νότια Κρήτη τους 28 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.