Η Skoda πειραματίζεται σε μία κομψή Spider έκδοση του Scala

227

Γράφει ο Νίκος Μιχαλόπουλος

Όταν ακούμε τον αυτοκινητιστικό όρο “Spider” σίγουρα μία εταιρία που δεν μας έρχεται στο μυαλό είναι η Skoda, η οποία έχει χαρακτηρίζεται από ένα οικογενειακό προφίλ. Ωστόσο στον κόσμο του σχεδιασμού αυτοκινήτων όλα επιτρέπονται.

Έτσι λοιπόν η Skoda ετοιμάζει το έβδομο Student Car της, που ανέπτυξαν σπουδαστές από την σχεδιαστική σχολή της εταιρείας. Εντελώς διαφορετικό Concept από το περσινό pickup βασισμένο στο Kodiaq, το οποίο ονομάστηκε “Mountiaq”. Tο νέο πρωτότυπο θα βασίζεται στο Scala. Όπως μπορείτε να δείτε από το σκίτσο teaser, το αυτοκίνητο έχει υποστεί αρκετές αλλαγές καθώς οι πίσω πόρτες και τα καθίσματα έχουν φύγει, όπως και η οροφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κύρια ιδέα ήταν να μετατραπεί το πεντάθυρο hatchback σε ένα θελκτικό Spider.

20 φοιτητές εργάζονται πάνω στο Scala Spider για διάστημα αρκετών μηνών με σκοπό να αφαιρέσουν την οροφή και να επανασχεδιάσουν το πίσω άκρο δημιουργώντας ένα κομψότερο αμάξωμα γεμάτο καμπύλες πίσω από τα καθίσματα à la Porsche 911 Speedster. Θα παρατηρήσετε επίσης την κεντρικά τοποθετημένη εξαγωνική απόληξη της εξάτμισης και τις ζάντες αλουμινίου δύο αποχρώσεων 19 ιντσών δανεισμένες από τη Octavia RS.

Ένα άλλο σκίτσο δείχνει ότι το εσωτερικό θα φέρει την κόκκινη ραφή στο τιμόνι, γεγονός που υποδηλώνει ότι η καμπίνα θα έχει επιρροές από τις ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της τσέχικης εταιρείας, την Monte Carlo.

2020 Skoda Scala Spider

Η Skoda δεν είναι έτοιμη να αποκαλύψει το όνομα του αυτοκινήτου, αλλά γνωρίζουμε ότι θα αποκαλυφθεί μέσα στον Ιούνιο. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν οι μαθητευόμενοι στο Mladá Boleslav δημιούργησαν μια πτυσσόμενη οροφή για το Spider ή το μοναδικό project car θα είναι κυριολεκτικά ξεσκέπαστο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές έλαβαν κολακευτικά σχόλια από το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και από τον Oliver Stefani, διευθυντή της Skoda Design.

Το Scala Spider είναι μόνο ένα από τα πολλά φοιτητικά αυτοκίνητα της Skoda που δεν έχουν οροφή, ας θυμηθούμε το Sunroq το 2018 μία μετατροπή του compact crossover Karoq. Ή το Element Electric πριν από ένα χρόνο, ένα buggy ηλεκτρικό όχημα, χωρίς πόρτες και οροφή , όπως το οραματίστηκαν οι φοιτητές. Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, βλέπουμε το CitiJet το 2014 που βασιζόταν στο Citigo, το μικρότερο αυτοκίνητο της εταιρείας.