Α. Γεωργιάδης: “Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα – Να δώσουμε χρόνο στα μέτρα”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα” και στον Γιώργο Αυτιά, παραδέχτηκε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα και ζήτησε να δώσουμε λίγο χρόνο στα μέτρα που ψηφίστηκαν, προκειμένου ν’ αποδώσουν.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής στο 6%

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μείωση του ΦΠΑ σε βασικά διατροφικά είδη, τονίζοντας «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το Υπ. Οικονομικών. Το αν θα γίνει ή όχι είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου, που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες. Εξ όσων γνωρίζω μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα, να ανακοινώνονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος.

Η παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη για τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος

Όπως υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο, να δούμε πως θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν ”κατοστάρηδες”. Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτό τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε».

Όσον αφορά την αισχροκέρδεια, επεσήμανε πως από την επόμενη εβδομάδα, με την ψήφιση τροπολογίας, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.