Αδιανόητη αύξηση των κρουσμάτων στο Μεσολόγγι

Στο «βαθύ κόκκινο» το Μεσολόγγι καθώς μέσα σε μία εβδομάδα οι μολύνσεις πενταπλασιάστηκαν και πλέον είναι 233 τα ενεργά κρούσματα, με αποτέλεσμα ένας στους δύο που έκανε self test βρέθηκε θετικός.
Έτσι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκαν στους πολίτες μετά το Πάσχα ανήλθε στο 45-50% και σήμερα αντίθετα από την υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην πόλη του Μεσολογγίου έχει σημάνει συναγερμός. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων και η περαιτέρω ενίσχυση των διαγνωστικών τεστ, ενώ από το πρωί οι πολίτες έκαναν ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η έξαρση των κρουσμάτων φαίνεται πως οφείλεται στις εκδηλώσεις για τις ημέρες της εξόδου του Μεσολογγίου, όχι στις επίσημες που οι αποστάσεις ήταν μεγάλες, αλλά στις πορείες που έκαναν κάτοικοι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, η παράνομη λειτουργεία των καταστημάτων καφέ καθώς και ο συγχρωτισμός των πιστών στις εκκλησίες.

Ένα χαρακτηριστικό δείγμα μη τήρησης μέτρων αφορά την σύλληψη άνδρα σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο, ο οποίος αν και ήταν ενεργό κρούσμα έσπασε την καραντίνα και συνελήφθη επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Σήμερα νοσηλεύονται 49 άτομα, 23 στο Μεσολόγγι και 26 στο Αγρίνιο, αριθμός τριπλάσιος σε σύγκριση με προ 10ημέρου.

Μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος σημείωσε ότι η πληρότητα του νοσοκομείου είναι στο 100%, με αποτέλεσμα όλα τα υπόλοιπα κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία αποστέλλονται στο Αγρίνιο.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος δεν έχουν φτάσει στο ανώτερο αριθμό τα κρούσματα, εκτιμώντας πως το επόμενο τριήμερο αναμένεται να υπάρξει κορύφωση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτό οφείλεται και σε αρκετές παράτυπες εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη για τον εορτασμό της απελευθέρωσης.