Άδωνις Γεωργιάδης: Ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά για να αντιληφθεί το λάθος του -Στηρίζω Παπαθανάση 100%

176

Για το δυστύχημα στα Τέμπη, την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για το ποιον θα στηρίξει ως πρωθυπουργό σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας και τη στήριξή του στο Νίκο Παπαθανάση με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται σε αυτόν και κάνει λόγο για ύπαρξη χρέους 1,8 εκατ. ευρώ, μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 «Είμαι 100% με τον κύριο Παπαθανάση στη χυδαία επίθεση που δέχεται»

Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπαθανάση, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως είναι μια «οικογενειακή υπόθεση από το 2010», στην οποία έχει ακολουθηθεί «τυπική τραπεζική διαδικασία».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνέχισε λέγοντας πως «34 δις ευρώ δάνεια έχουν ρυθμιστεί», κάτι που αφορά σε «περίπου 700.000 Έλληνες. Δεν μπορεί να είναι ένας από αυτούς ο κ. Παπαθανάσης;», είπε. Δεν υπάρχει «κανένα στοιχείο εύνοιας», τόνισε, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως «ασχολούνται με λασπομαχίες».

«Φανταστικός συνεργάτης ο κ. Παπαθανάσης, είμαι μαζί του 100% στη χυδαία επίθεση που δέχεται», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως απάντηση στο εν λόγω δημοσίευμα έχει δώσει και ο ίδιος ο Νίκος Παπαθανάσης, λέγοντας πως το δάνειο το οποίο αναφέρεται είναι εταιρικό του 2005, στο οποίο μπήκε ως εγγυητής, πως από τη διοίκηση αυτής της εταιρίας έχει αποχωρήσει εδώ και ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει καμία οφειλή σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

«Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε μπαίνει σε συζήτηση για άλλον πρωθυπουργό πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Σε σχέση με τη δήλωση Ανδρουλάκη, σύμφωνα με την οποία δεν θα στήριζε υποψηφιότητα Κυριάκου Μητσοτάκη ή Αλέξη Τσίπρα για το πρωθυπουργικό αξίωμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε μπαίνει σε συζήτηση για άλλον πρωθυπουργό πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη». Συνέχισε, μιλώντας και επί προσωπικού, λέγοντας πως αν εκλεγεί, «δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας», τόνισε.

Γεωργιάδης για Τέμπη: Ο σταθμάρχης είχε 12,5 λεπτά χρόνο για να καταλάβει το λάθος του

«Αυτό το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει, αν δεν είχε γίνει σειρά ανθρωπίνων λαθών», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για το δυστύχημα των Τεμπών. «Δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά πολλοί που έκαναν λάθη. Είχαμε την κονσόλα τηλεχειρισμού, είχε ο άνθρωπος 12,5 λεπτά χρόνο να καταλάβει το λάθος του.

«Στις 24 από τις 27 χώρες, δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης. Αυτό το σύστημα υπάρχει σε άλλες τρεις χώρες, το δυστύχημα έγινε λόγω ανθρώπινων λαθών», επανέλαβε.

«Η συνταγματική ευθύνη ασφαλείας των σιδηροδρόμων είναι στη ΡΑΣ, που είχε πιστοποιήσει αρχικά την καλή εκπαίδευση των σταθμαρχών. Το πόρισμα για την ελλιπή εκπαίδευσή τους το έβγαλε μετά το δυστύχημα, την ΡΑΣ την έχουμε για να μας τα λέει πριν από το δυστύχημα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στρέφοντας τα «πυρά» του στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

«Είναι σχεδόν ντροπιαστικό να συζητούμε ακόμα για το αν αυτό το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Αν είχε τηρηθεί το πρωτόκολλο του ΟΣΕ, δεν θα είχε γίνει. Υπάρχει η κακώς νοούμενη αντίληψη «έλα μωρέ, ποιο πρωτόκολλο;», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως «ο κόσμος έχει αίσθημα ανασφάλειας, είναι δική μας ευθύνη να του εμπεδώσουμε εκ νέου αίσθημα ασφάλειας». «Αν ένας είχε κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά του, τα παιδιά θα ζούσαν», επανέλαβε, ενώ είπε για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Γεωργιάδης για Λοβέρδο: Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, καμία σχέση με τη ΝΔ

Για το αν είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν «ψώνιο» τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «δεν είπα ότι ο Ανδρουλάκης είναι ψώνιο, είπα ότι είναι ψωνισμένη η αίσθηση κάποιου πως υπερέχει η γνώμη του έναντι του ελληνικού λαού», σε σχέση με την θέση του να μην στηρίξει ως πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τον Ανδρέα Λοβέρδο και την ένταση που φαίνεται να υπάρχει στις σχέσεις του με την Χ. Τρικούπη για το ζήτημα του προσώπου που θα πρέπει να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ ως πρωθυπουργό, ο υπουργός ΑΝάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως «ο κ. Λοβέρδος είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ», για να προσθέσει πως δεν εμπλέκεται πουθενά η ΝΔ. «Για τη ΝΔ οτιδήποτε που να αφορά τον κ. Λοβέρδο δεν υφίσταται», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις τιμές, τέλος, είπε πως ο πληθωρισμός πηγαίνει προς τα κάτω, με συνέπεια αυτές να ομαλοποιούνται, ενώ και για τα καύσιμα, επανέλαβε πως οι τιμές έχουν πέσει.

«Η μέση τιμή της βενζίνης είναι 1,83 στην Αττική και του diesel 1,65. Πριν 8 μήνες, ήταν στο 2,20-2,30, άρα έχει πέσει η τιμή. Οι τιμές των καυσίμων έχουν πέσει», τόνισε συγκεκριμένα.