Άφαντος στη δίκη ο αστυνομικός που φέρεται να φέρθηκε βάναυσα στη Λίλιαν Αρχοντή και την κόρη της

Δεν εκδικάστηκε η μήνυση για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής εναντίον «Φιόνας» και «Μπουλίτσας».

Δεν εμφανίστηκε χθες στα δικαστήρια της Αθήνας ο αστυνομικός που φέρεται ότι φέρθηκε βάναυσα στην ηθοποιό Λίλιαν Αρχοντή και την 22χρονη φοιτήτρια και επίσης ηθοποιό κόρη της Χριστίνα Ιουστίνα.

Η γνωστή «Φιόνα» από το σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» και η κόρη της, η γνωστή ως «Μπουλίτσα» στο «Καφέ της Χαράς», επρόκειτο να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για απείθεια και αντίσταση κατά της Αρχής εναντίον δύο αστυνομικών στις 31 Ιουλίου, σε πλατεία στον Κολωνό. Ωστόσο και οι δύο γυναίκες καταγγέλλουν πως οι ίδιες έπεσαν θύματα απρόκλητης αστυνομικής βίας. Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση που έκαναν στη μητέρα ενός παιδιού που πάτησε ένα περιστέρι. Υστερα από φραστικό επεισόδιο, κλήθηκε η Αστυνομία και ακολούθησε το περιστατικό με τους δύο αστυνομικούς.

Οπως κατήγγειλε στην «Espresso» η Λίλιαν Αρχοντή, ο ένας αστυνομικός πάτησε με το πόδι του την κόρη της! «Της πατούσε την πλάτη με το πόδι του. Σαν τα περιστατικά ένστολης βίας που βλέπουμε στην Αμερική με τους Αφροαμερικανούς. “Πνίγομαι, μανούλα, βοήθεια” έλεγε η Χριστίνα μου. Την ώρα που φώναζα “αφήστε το παιδί μου”, με πιάνει ο άλλος αστυνομικός και με ρίχνει κι εμένα κάτω. Μας λένε τότε ότι μας συλλαμβάνουν για απείθεια και βία. Βία εμείς; Δύο γυναίκες απέναντι σε δύο αστυνομικούς; Εκείνοι μας τραβολογούσαν, έχουμε μώλωπες» ανέφερε στην εφημερίδα.

Eπ’ αόριστον
Η συνέχεια επρόκειτο να δοθεί χθες στα δικαστήρια της Αθήνας, καθώς ο ένας αστυνομικός υπέβαλε μήνυση εναντίον μάνας και κόρης.

Στο πλευρό των δύο γυναικών στα δικαστήρια βρέθηκαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, η σύζυγος του Κώστα Βουτσά Αλίκη Κατσαβού, και ο ηθοποιός Χάρης Ρώμας. Ομως η δίκη αναβλήθηκε επ’ αόριστον, καθώς δεν πρόλαβε να εκδικαστεί κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων.