Αφιέρωμα του Reuters για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού

Ρεπορτάζ για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα, όπου φέτος συρρέουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε το παγκόσμιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το δημοσίευμα συνοδεύει εκτενές βίντεο με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και Ελλήνων ξενοδόχων, οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη φετινή τουριστική σεζόν, παρά τα προβλήματα που επιφέρουν ο πληθωρισμός και οι ελλείψεις σε θέσεις εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι «αν και είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά- με την πανδημία να είναι ακόμα εδώ, με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία- βλέπουμε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Ισραήλ, από όλο τον κόσμο, να έρχονται στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους».

«Μετά από δύο χρόνια σκληρής πανδημίας, χαιρόμαστε που έχουμε τους επισκέπτες μας και μια κανονική σεζόν», δήλωσε ο Μπάμπης Βούλγαρης, ξενοδόχος στην Κέρκυρα. «Η πληρότητα είναι ήδη υψηλή στα ξενοδοχεία μας και είμαστε αισιόδοξοι και για το υπόλοιπο καλοκαίρι», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μηναδάκης, γενικός διευθυντής πολυτελούς θέρετρου έξω από την Αθήνα, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός της ενέργειας φτάνει σε «απίστευτα» επίπεδα, ωστόσο η ζήτηση για ταξίδια ήταν υψηλή και οι κρατήσεις για φέτος είχαν ξεκινήσει ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. «Συνολικά, πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο τουρισμός εκτιμάται ότι φέτος θα αποφέρει στην οικονομία της Ελλάδας το 80% των εσόδων του 2019 που αποτέλεσε χρονιά- ρεκόρ στη χώρα όσον αφορά στις ταξιδιωτικές εισπράξεις.