Άγγελος Συρίγος: Η Τουρκία δεν κάνει κάτι παράνομο για να της επιβληθούν κυρώσεις

295

«Η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας!

«Η Τουρκία δεν έχει κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις» δήλωσε ο Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον Real Fm.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε μεταξύ άλλων τα εξής: «Απόφαση για κυρώσεις έχει ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρεις διαφορετικές συνεδρίες. Τον Μάιο του 2019, τον Σεπτέμβριο του 2019 και τον Ιανουάριο του 2020. Το σώμα των κυρώσεων υπάρχει στη φαρέτρα της ΕΕ. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί υπάρχουν δύο θέματα:

Το ένα είναι η Τουρκία να κάνει κάποια παράνομη πράξη. Αυτή τη στιγμή η ρητορική της είναι τόσο επιθετική, δεν έχει κάνει όμως κάποια πράξη που να παραβιάζει τους κανόνες που βάζουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις. Το δεύτερο ερώτημα είναι οι κυρώσεις αυτή τη φορά να είναι αποτελεσματικές. Γιατί και την προηγούμενη φορά υπήρχαν πάνω στο τραπέζι αλλά ελήφθησαν εις βάρος κάποιων ήσσονος σημασίας αξιωματούχων του τουρκικού καθεστώτος. Είναι παντελός αδιάφορο αυτό».