Αγγλία: Νέα αύξηση στις νοσηλείες Covid

Νέα αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό ασθενών στην Αγγλία. Έχουν φτάσει πλέον τις 10.462, αυξημένοι κατά 48% σε εβδομαδιαία βάση. Είναι οι περισσότεροι από την 1η Μαρτίου.

Κατά την κορύφωση του προηγούμενου μεγάλου κύματος της πανδημίας στα μέσα Ιανουαρίου, υπήρχαν 34.336 νοσηλευόμενοι φορείς Covid στην Αγγλία.

Στο Λονδίνο, επίκεντρο της παραλλαγής Όμικρον, υπάρχουν 3.310 νοσηλευόμενοι φορείς. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 63% σε μία εβδομάδα.

Στα μέσα Ιανουαρίου υπήρχαν 7.917 νοσηλευόμενοι φορείς στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πάνω από το 90% των κρουσμάτων Covid στην Αγγλία είναι της Όμικρον

Περισσότερα από εννέα στα δέκα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα στην Αγγλία είναι πλέον της παραλλαγής Όμικρον, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας Ην. Βασιλείου.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο ταυτοποιήθηκαν ακόμα 39.923 κρούσματα της νέας παραλλαγής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Όμικρον σε 210.122.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που στην πραγματικότητα σχεδόν όλα τα κρούσματα Covid είναι της Όμικρον θα σταματήσει να δημοσιεύει στοιχεία συγκεκριμένα για τη νέα παραλλαγή μετά από την 31η Δεκεμβρίου.

Τα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής που έχουν εντοπιστεί είναι πάνω από 486.000.

766 νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ασθενείς έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι φορείς της Όμικρον, με 53 φορείς της να έχουν πεθάνει.