Αίγινα: Έτσι λύθηκε το μυστήριο 7 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία – Αναζητούν δεύτερο δράστη

Επτά χρόνια μετά το άγριο έγκλημα στην Αίγινα, ο 36χρονος συνελήφθη στη Μάλτα συμπληρώνοντας το «παζλ» του διπλού εγκλήματος που συγκλόνισε τη χώρα.

Θεία και ανιψιός ξυλοκοπήθηκαν άγρια και κάηκαν ζωντανοί μέσα στο σπίτι τους, για να μαρτυρήσουν που είχαν τα χρήματα που είχαν σηκώσει από τράπεζα, με τον 36χρονο σήμερα κατηγορούμενο να διαφεύγει και τελικά να προδίδεται από το DNA που βρέθηκε σε σκούφο του.

Το διπλό έγκλημα έγινε τον Νοέμβριο του 2015. Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι, ξυλοκόπησαν άγρια τα θύματά τους και αφού βρήκαν τα χρήματα που έψαχναν, έβαλαν φωτιά, τόσο για να τους εξοντώσουν όσο και για να σβήσουν τα ίχνη τους.

Οι κηλίδες αίματος στους τοίχους του σπιτιού, μαζί με τα σπασμένα έπιπλα και τα τζάμια των παραθύρων, συμπύκνωναν το μαρτύριο που έζησαν η 70χρονη Ειρήνη Μαρμαρινού και ο 44χρονος ανιψιός της, Λάμπρος Πρωτονοτάριος.

Όπως φάνηκε από την άρση τραπεζικού απορρήτου, λίγες μέρες πριν το διπλό έγκλημα η 70χρονη είχε προχωρήσει σε αναλήψεις από τράπεζα ύψους 800.000 ευρώ. Κάτι που όπως φαίνεται γνώριζαν οι δράστες, που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τα χρήματα και να σκοτώσουν.
Οι εργαστηριακές αναλύσεις είχαν «φτιάξει» έναν κύκλο 60 υπόπτων, με όλους όπως διαπιστώθηκε να ζουν στο ίδιο χωριό της Αλβανίας και να έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.Ένας από αυτούς τη μέρα του εγκλήματος βρισκόταν στην Αίγινα όπου εργαζόταν αλλά πρόλαβε να διαφύγει. Πέρασε στη Μάλτα και από κάποια στιγμή και μετά, πίστεψε, όπως φαίνεται, πως είχε γλιτώσει οριστικά και πως υπόθεση είχε κλείσει ως ανεξιχνίαστη.

Ανέβαζε βίντεο και φωτογραφίες στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς από διακοπές και ταξίδια αναψυχής, με τις Αρχές να συνεχίζουν αθόρυβα, δίχως να κινήσουν τις υποψίες του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, επειδή η ποσότητα του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σπίτι του φονικού ήταν μικρή, οι αναλύσεις οδήγησαν στον εργάτη αλβανικής υπηκοότητας και στους στενούς συγγενείς του, με τις ελληνικές Αρχές να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να βρουν ένα κώδικα επικοινωνίας με τους συναδέλφους τους στη γειτονική χώρα, για να πέσει άπλετο φως.

Τελικά, αστυνομικοί στη Μάλτα πήραν αποτυπώματα από τον 36χρονο και όταν ταυτοποιήθηκαν με εκείνα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ειδοποίησαν τις ελληνικές Αρχές.

Μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο τι απέγιναν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι και ποιοι ήταν οι συνεργοί στο διπλό φονικό, με τις διαδικασίες για την έκδοση του 36χρονου κατηγορούμενου στην Ελλάδα, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.