Αίθριος ο καιρός με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια

Καιρός Νεφώσεις Βροχή

Σήμερα η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι εμφανή τα σημάδια βελτίωσης σε αρκετές περιοχές.

Στα βόρεια και δυτικά, τα περισσότερα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και θα επικρατήσει παροδικά αυξημένη συννεφιά. Μόνο τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα συνεχιστούν οι βροχές, αλλά γρήγορα θα σταματήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα βρέχει λίγο στη Θράκη. Ο βασικός κορμός των βροχοπτώσεων θα εντοπίζεται πλέον στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Αλλά όσο πλησιάζουμε προς το απόγευμα, οι βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά θα εξασθενούν. Όμως η κακοκαιρία φαίνεται να πλήττει με κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μάλιστα στο νότιο Αιγαίο, οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα πλησιάσει τους 22 στη βόρεια Ελλάδα, 23 στα δυτικά και 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου θα κυμανθούν κοντά στους 21-24 βαθμούς Κελσίου, τοπικά 25 στη Ρόδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 4-5 το πρωί 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θυελλώδεις βοριάδες με ένταση μέχρι 7-8 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας, με σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16-21, αλλά θα φυσάει πολύ δυνατός βόρειος άνεμος 5-7 στον Ευβοϊκό και 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται το πρωί αυξημένες νεφώσεις, και βροχές στα νότια παραθαλάσσια της Χαλκιδικής. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-21 , με βορειοδυτικό άνεμο 3-4 μποφόρ. Όμως σε περιοχές νότια της Χαλκιδικής θα πνέει ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος μέχρι 6-7 μποφόρ.