Αϊβάζης για #MeToo: «Ας αρπάξουν αυτή την ευκαιρία για να ξεβρωμίσει ο τόπος»

741

Ο Γιάννης Αϊβάζης πήρε ξεκάθαρη θέση για το ελληνικό #MeToo.

 

Για τις καταγγελίες που τάραξαν συθέμελα τον χώρο του ελληνικού θεάτρου και τις διαστάσεις του κινήματος #MeToo μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός Γιάννης Αϊβάζης.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Αϊβάζης πήρε ξεκάθαρη θέση για το ελληνικό #metoo, ελπίζοντας ότι το κίνημα θα «καθαρίσει» και άλλους χώρους.
Μάλιστα, μιλώντας στο περιοδικό ΕΓΩ, ο Γιάννης Αϊβάζης αναφέρεται και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε έχει αδικήσει έναν άλλον άνθρωπο ή έχει πειράξει κάποιον ηθικά ή σωματικά πρέπει να τιμωρηθεί. Εύχομαι να μη μείνει εδώ.

Όσον αφορά στις δύο υποθέσεις, επειδή έχω παίξει με τον Πέτρο Φιλιππίδη, έχουμε περάσει και μια σεζόν μαζί, θεωρώ ότι αν έχουν συμβεί αυτά τα αδικήματα, ο οποιοσδήποτε Πέτρος, πρέπει να τιμωρηθεί.

Είτε έχουν περάσει πέντε χρόνια είτε τριανταπέντε», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αϊβάζης και συνεχίζει για το κίνημα #metoo:

«Από εκεί και πέρα, όχι δεν θεωρώ ότι πρέπει να κλείσει εδώ πέρα. Πρέπει να ανοίξει και σε άλλους χώρους. Δεν είναι μόνο ο δικός μας χώρος με παρενοχλήσεις και τέτοια σαπίλα.

Ας μιλήσουν οι γυναίκες κι όχι για θέμα εκδίκησης, αλλά για θέμα ηθικής.

Δόθηκε αυτή η ευκαιρία στις γυναίκες να μιλήσουν ή και στους άντρες γιατί μην ξεχνάμε υπάρχουν και άντρες που μπορεί να έχουν κακοποιηθεί. Ας αρπάξουν αυτή την ευκαιρία για να ξεβρωμίσει ο τόπος».