Ακάρ: «Είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου στο Αιγαίο»

417
Ακάρ

Την θέση της Τουρκίας περί «δίκαιης κατανομής του πλούτου στο Αιγαίο», επανέλαβε ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του.

«Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι είμαστε υπέρ της δίκαιης κατανομής του πλούτου στο Αιγαίο, ειδικά στο Αιγαίο», σημείωσε ο Χουλουσί Ακάρ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων με την Ελλάδα.

«Ξέρετε, έχουμε προβλήματα με την Ελλάδα. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Λέμε ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για αυτό. Αυτό είναι σύμφωνο με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το πνεύμα της συμμαχίας, με συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Πάντα λέγαμε και λέγαμε ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με διάλογο, ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Ας λύσουμε τα προβλήματά μας και λύνοντάς τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό, ας βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις, ειδικά στο Αιγαίο, ώστε οι πολίτες μας να μπορούν να ζουν με άνεση, ειρήνη και ασφάλεια», συνέχισε.