Άκης Πετρετζίκης: Εύκολα cinnamon roll cookies

Συνταγή για Cinnamon roll cookies από τον Ακη Πετρετζίκη.

Συστατικά

Για τη ζύμη

120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κρόκο, από μεσαίο αβγό

Για τη σύνθεση

1 ασπράδι
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο

100 γρ. ζάχαρη άχνη
5-10 γρ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
50 γρ. φουντούκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, την άχνη, αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο και πάρει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.

Προσθέτουμε τον κρόκο και πλάθουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Ιδανικά, τυλίγουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.

Για τη σύνθεση

Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα από δύο λαδόκολλες και ανοίγουμε με έναν πλάστη 25×25 εκ. Αν δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε τη ζύμη μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι.

Απλώνουμε το ασπράδι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Τυλίγουμε σε ρολό και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τυλιγμένο με μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Κόβουμε το ρολό σε λεπτές ροδέλες 1 εκ. και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 12-15 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τα φουντούκια χοντροκομμένα και το γλάσο.