Άκης Πετρετζίκης: Ψαρόσουπα βελουτέ στη χύτρα ταχύτητας

2057

Υπέροχη συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρο, καθαρισμένο
  • 3 κλ. δεντρολίβανο
  • 1/2 λεμόνι, σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, σε σπόρους
  • 1/4 ματσάκι σέλινο
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο σε μια επιφάνεια κοπής και βάζουμε εσωτερικά δεντρολίβανο, τις φέτες λεμονιού και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το ψάρι στο ειδικό καλάθι της χύτρας.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλερι και το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο, τον γλυκάνισο, το σέλινο, τον χυμό λεμονιού, το νερό, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το τρίποδο, ακουμπάμε πάνω στο καλάθι με το ψάρι και καλύπτουμε με το καπάκι.
  • Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και αφαιρούμε το καλάθι με το τρίποδο. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να πάρει βελούδινη υφή.
  • Σερβίρουμε τη σούπα και το ψάρι με ελαιόλαδο, πιπέρι, δεντρολίβανο.